呢间以鲜橙色为主调嘅餐厅,位于将军澳海滨长廊,明亮抢眼!餐厅由人气甜品店HeySoNuts X 精酿啤酒店Once You Go Craft联乘开设 ,供应多款西式主菜、甜品、咖啡和精酿啤酒等~店内摆放夹公仔机,加上霓虹灯光,即使夜晚行过都好sharp🤣户外位置仲可带埋宠物,所以假日下午人潮比较多~🍺黑啤烟熏猪腩肉意大利饭 ($148)呢款risotto几特别,煎pan上枱就闻到好香嘅烟熏味😍猪腩肉肥瘦均匀,煎得好靓仔,表面略带焦脆唔会太油腻,入口有惊喜🥰饭粒充满黑啤麦香,软硬适中,唔会过多汤汁变得太水,唯独美中不足嘅系份量少咗啲唔够喉🤣🍔鸡肉虾饼汉堡配薯条 ($138)呢个burger用咗竹炭包卖相好型格,口感咬落去有点脆身,值得一赞嘅系鸡肉同虾饼混合埋一齐整成汉堡,呢个配搭几Match👍🏻混合咗鸡肉嘅虾饼炸得都好干身😍质感唔错,唔会觉得腻☺️再搭配生菜、青瓜、蕃茄,层次丰富而整体平衡得唔错🥰🧇姜味麻糬窝夫配花生酱炼奶忌廉及云呢拿雪糕 ($82)窝夫整得好松脆,入面包住姜味麻糬,食落都几重姜味,个人觉得几特别🤣 (不过唔系太食姜嘅朋友要注意下) 窝夫因为加入咗麻糬,脆得嚟好烟韧,配埋云
黑啤烟熏猪腩肉意大利饭

🍺黑啤烟熏猪腩肉意大利饭 ($148)

🍔鸡肉虾饼汉堡配薯条 ($138)

🧇姜味麻糬窝夫配花生酱炼奶忌廉及云呢拿雪糕 ($82)
窝夫整得好松脆,入面包住姜味麻糬,食落都几重姜味,个人觉得几特别🤣 (不过唔系太食姜嘅朋友要注意下) 窝夫因为加入咗麻糬,脆得嚟好烟韧,配埋云呢拿雪糕同面头嘅nuts,多重口感嘅享受❣️旁边仲有几粒柚子啫喱,香甜清新,可以refresh下味蕾🫶🏻

🍑白桃冰茶 ($44)
白桃冰茶几有桃味,饮落唔会太甜,几fresh嘅一杯饮品🥰

☕️黑糖焙茶 ($45)
靓靓拉花,味道唔会太甜,焙茶味道香浓,而黑糖亦唔会抢fo平衡得几好~
黑啤烟熏猪腩肉意大利饭