2024-05-15
同朋友们去呢间小店食晚市串烧同锅物,觉得佢地几有Heart,自家制多款特色串烧及调配酱料,而且食材新鲜,腌料及调味亦做得唔错,必须要推介一下!Menu及其他照片会另外upload~【串烧】- 烧鸡皮:鸡皮烧得好薄,好似食紧薯片咁!必点!- 烧马友:第一次食用日式烧嘅方法去烧马友,就咁食已经好好味!另外沾自家调制嘅酱汁都非常夹!- 烧椰汁糯米饭:食咗呢个烧糯米饭,大家都觉得好惊喜!味道香甜,糯米烧完一啲都唔干!- 生菜豚肉卷:店家有试过唔同嘅包裹生菜份量得出呢个完美比例,估唔到烧完啲生菜仲系咁脆!- 芫荽豚肉卷:荽控必点,芫荽好爽脆!- 免治鸡肉串配兰王鸡蛋:淋上自家制烧汁令味道升华咗,再加埋兰王鸡蛋不得了!- 烧鸡翼:食得出腌制嘅酱料味道唔错,鸡皮烧得香脆,唔需要加任何调味已经好好味!- Wasabi鸡肉串:芥末唔算好呛口,鸡肉Juicy!- 劲辣青椒:好似抽奖咁,而我拣中咗条最辣嘅🤣【晚市小食及锅物】- 凉拌话梅蕃茄仔:除咗蕃茄仔仲有苦瓜,估唔到咁!而且非常入味,话梅亦系小店亲自挑选过,啱食仲有零售嘅话梅可以买走!- 日式烧豆腐:正常发挥,习惯表示如果可以再多啲酱汁就好啦!- 豚肉锅
【串烧】
- 烧鸡皮:鸡皮烧得好薄,好似食紧薯片咁!必点!
- 芫荽豚肉卷:荽控必点,芫荽好爽脆!
- Wasabi鸡肉串:芥末唔算好呛口,鸡肉Juicy!
- 劲辣青椒:好似抽奖咁,而我拣中咗条最辣嘅🤣
【晚市小食及锅物】
- 豚肉锅:鲣鱼汤配杂菜非常鲜甜,加配饭或乌冬,Perfect!
【饮品】
而家好兴嘅手打柠檬都有,见到店员真系逐杯逐手杯打出嚟!
另外亦非常推介两杯特色Cocktail,爱华梅及桔仔烧!女士应该会喜欢爱华梅,Whisky底,有话梅嘅香味,而且甜甜地!桔仔烧就系烧酒再加清新嘅桔香~
味道: 9/10
服务: 9/10
环境: 9/10
推介值:9/10
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
⊃✎⁾⁾喜欢呢个分享可以俾”心心”以作鼓励( ´͈ ᗨ `͈ )◞♡⃛