今次已經係我三訪呢間餐廳,成日都係IG見到好多人打卡,今次同朋友過嚟仲叫咗唔少菜,可以同大家好好介紹吓🫶🏻———————————————🌟太極鴛鴦魚 $388呢個鴛鴦魚分別係酸菜味同麻辣味,口味先唔講,個份量真係!超!級!大!完全係冇諗過會有咁大碗🤣唔係淨係個碗大,仲有入面嘅魚都有超多塊,而且幾乎冇骨同埋非常嫩滑。酸菜方面我哋選擇咗中酸中辣,味道食落覺得幾特別,同出面食開嘅有少少唔一樣,呢個酸菜有少少甜酸甜酸嘅感覺,個湯底飲落有少少清清地,麻辣方面食落唔算好辣,如果鍾意食辣嘅可以再選擇高少少嘅辣度,成個麻辣都好香,不過如果咸多少少會覺得更好食🤭另外湯入面都有好多好厚身同好煙韌嘅薯粉,呢個口感連埋個湯底都超啱我口味😆.🌟炸饅頭 $58呢個炸饅頭相信唔少人都應該見過,一上枱就已經超有氣勢,成個擺盤都令人眼前一亮,由諸葛亮手持羽扇企係船頭再插上「麻辣風雲」旗幟,船兩邊仲會不停噴煙出嚟,真係唔食得都影得!炸饅頭一共有六件,每件都非常外脆內軟,加埋煉奶真係不得了🤤.🌟孜然魔鬼炒羊肉 $168呢份羊肉一開頭睇價錢覺得有啲貴,但係食落真係覺得呢個價錢係值得嘅。羊肉份量有好多,肉質嫩滑,仲要炒得超惹味
———————————————
🌟太極鴛鴦魚 $388
🌟炸饅頭 $58
🌟孜然魔鬼炒羊肉 $168
呢份羊肉一開頭睇價錢覺得有啲貴,但係食落真係覺得呢個價錢係值得嘅。羊肉份量有好多,肉質嫩滑,仲要炒得超惹味😍味道唔算好辣但係孜然味超香,仲有好多洋蔥配料一齊炒,真係冇得頂👍🏻
🌟手撕包菜 $98
基本上我去每間川菜都一定會叫一份手撕包菜,今次一樣選擇咗中酸中辣,呢度嘅味道感覺唔夠酸,但反而多咗一種香蒜味,一樣好好食係另一番風味!
🌟洛神花茶 $48
初初係比佢賣相吸引,器皿就好似古代人用嘅酒樽同酒杯一樣,非常過癮。味道飲落酸酸甜甜,好濃郁而且非常開胃。
🌟鮮芒椰果玉露 $38
味道啱啱好唔會太甜,而且入面有好多椰果。
🌟香辣螞蟻上樹 $128
呢個螞蟻上樹聞落好香但味道上面我略嫌有少少偏甜,如果落少啲糖再加返少少鹽感覺會更惹味啲,粉絲口感就煮得啱啱好。
🔸整體評價🔸
菜式全部都好花思,而且服務方面真係做得好好,員工好友善而且非常注重細節,一開始嘅碗碟擺放方式都好講究,確保碗碟嘅風景圖案係面對客人,真心推薦大家可以去試試🥰
🔸味道:8/10
🔸環境:8/10