今次已经系我三访呢间餐厅,成日都系IG见到好多人打卡,今次同朋友过嚟仲叫咗唔少菜,可以同大家好好介绍吓🫶🏻———————————————🌟太极鸳鸯鱼 $388呢个鸳鸯鱼分别系酸菜味同麻辣味,口味先唔讲,个份量真系!超!级!大!完全系冇谂过会有咁大碗🤣唔系净系个碗大,仲有入面嘅鱼都有超多块,而且几乎冇骨同埋非常嫩滑。酸菜方面我哋选择咗中酸中辣,味道食落觉得几特别,同出面食开嘅有少少唔一样,呢个酸菜有少少甜酸甜酸嘅感觉,个汤底饮落有少少清清地,麻辣方面食落唔算好辣,如果钟意食辣嘅可以再选择高少少嘅辣度,成个麻辣都好香,不过如果咸多少少会觉得更好食🤭另外汤入面都有好多好厚身同好烟韧嘅薯粉,呢个口感连埋个汤底都超啱我口味😆.🌟炸馒头 $58呢个炸馒头相信唔少人都应该见过,一上枱就已经超有气势,成个摆盘都令人眼前一亮,由诸葛亮手持羽扇企系船头再插上「麻辣风云」旗帜,船两边仲会不停喷烟出嚟,真系唔食得都影得!炸馒头一共有六件,每件都非常外脆内软,加埋炼奶真系不得了🤤.🌟孜然魔鬼炒羊肉 $168呢份羊肉一开头睇价钱觉得有啲贵,但系食落真系觉得呢个价钱系值得嘅。羊肉份量有好多,肉质嫩滑,仲要炒得超惹味
———————————————
🌟太极鸳鸯鱼 $388
🌟炸馒头 $58
🌟孜然魔鬼炒羊肉 $168
呢份羊肉一开头睇价钱觉得有啲贵,但系食落真系觉得呢个价钱系值得嘅。羊肉份量有好多,肉质嫩滑,仲要炒得超惹味😍味道唔算好辣但系孜然味超香,仲有好多洋葱配料一齐炒,真系冇得顶👍🏻
🌟手撕包菜 $98
基本上我去每间川菜都一定会叫一份手撕包菜,今次一样选择咗中酸中辣,呢度嘅味道感觉唔够酸,但反而多咗一种香蒜味,一样好好食系另一番风味!
🌟洛神花茶 $48
初初系比佢卖相吸引,器皿就好似古代人用嘅酒樽同酒杯一样,非常过瘾。味道饮落酸酸甜甜,好浓郁而且非常开胃。
🌟鲜芒椰果玉露 $38
味道啱啱好唔会太甜,而且入面有好多椰果。
🌟香辣蚂蚁上树 $128
呢个蚂蚁上树闻落好香但味道上面我略嫌有少少偏甜,如果落少啲糖再加返少少盐感觉会更惹味啲,粉丝口感就煮得啱啱好。
🔸整体评价🔸
菜式全部都好花思,而且服务方面真系做得好好,员工好友善而且非常注重细节,一开始嘅碗碟摆放方式都好讲究,确保碗碟嘅风景图案系面对客人,真心推荐大家可以去试试🥰
🔸味道:8/10
🔸环境:8/10