餐厅: 永年士多 (寶城洋樓)
资讯:

最爱食车仔面,今天约朋友去具人气嘅永年士多食地道车仔面,去到已经大排长龙。永年嘅车仔面够地道,𩠌菜配料新鲜又款式多,而且可以任意配搭。我哋拣咗2碗3𩠌车仔面,配搭不同嘅菜式,蒜油捞面拣油面,溏水蛋,韮菜饺,猪手。另一碗拣粗面,芝心丸,墨鱼丸,芝士肠。车仔面真喺令人回味无穷。咖央多士,多士烘到香脆,中间搽上香甜嘅咖央酱,细件嘅多士放入口。卤水鸡翼,永年士多嘅小食都好出色,一碟卤水鸡翼有5只,鸡翼大只且肉质嫩滑,卤水汁够入味👍🏻熟虾酱通菜,浓厚的虾酱味道,通菜保持翠绿爽脆,食到停唔到口。樽仔奶茶味道香浓,口感幼滑,樽装方便饮用;阿华田加入媡奶,甜度适中,茶餐厅嘅风味。永年士多地址:元朗教育路88号宝城洋楼地舖2-4号

永年士多
地址:元朗教育路88号宝城洋楼地舖2-4号