2023-07-09
\B2套餐/士林盐酥大鸡腿便当 + 栀子花绿茶 $68香葱油烫青菜 +$14\B6套餐/三杯蜜汁烤鸡排便当 + 芙香苹果茶 $62怀念盐酥鸡 +$14话说要赶住去睇演唱会,同朋友约咗喺沙田火车站等,附近食肆林立,想揾间有质素又快搞掂嘅食肆都唔容易,见到小胖台湾便当,一于就试吓!一去到门口已经有职员安排入座,坐低咗之后就比Menu拣嘢食,之后自己去到收银处点餐,佢会俾个牌仔你,上面写着No. 同埋用餐时间60分钟,唔使10分钟已经有嘢可以食👍我哋一个叫左两个餐,两款都好似去台湾食火车便当咁样,非常有台湾风味,每碗嘅配菜同饭量都唔少,配菜边面有蛋饼丶粉丝丶粟米丶红萝卜等,颜色都几colorful!三杯蜜汁烤鸡排非常Juice,值得推介👍 朋友就嗌咗 士林盐酥大鸡腿,职员好细心一分为二,方便食客!小食方面,两样都唔错,盐酥鸡即炸,上枱仲系热辣辣👍如果两款茶俾我拣,我比较钟意芙香苹果茶,茶味好香仲甜甜地。但系钟意清香嘅朋友就一定要拣栀子花绿茶。
\B2套餐/
士林盐酥大鸡腿便当 + 栀子花绿茶 $68