【沙田区】【王牌•围一叉烧】大围系我成长嘅其中一个地方,而且都几近我屋企,都有啲朋友住呢头。有间嘢我一直都唔会帮衬嘅,就系大围道好显眼嘅位置嘅𠮶间炖奶佬,因为好唔抵食,味道又唔系特别好。呢排佢终于执笠,开咗间新嘅烧味茶餐厅。听讲佢哋啲叉烧几好食,所以用咗 $78 外卖咗半斤「肥叉」返屋企慢慢叹。食落觉得都 okay,佢啲肉都几顺滑而烧得几香。如果话要特登为咗叉烧而过嚟嘅,我又觉得未好食到呢个程度,不过位置够方便我,呢个味道就可以。之后用 $53 叫咗个经典常餐「金牌沙嗲牛肉米粉」配「香肠」、「火腿」、「牛乳炒滑蛋」同「厚多士」,香肠同火腿都系得一件,都系差唔多料。而个炒滑蛋系我最重视嘅一瓣,佢炒得还可以,起码唔系全熟嘅就可以。嘢饮我拣「热奶茶」,呢款嘢饮能够展示一间新嘅茶餐厅有冇心做落去,而呢度杯茶系可以嘅。个常餐咁样 $53 都冇咩好挑剔,位置咁方便有间 okay 嘅茶记已经算系咁。睇其他客人叫嘅其他烧味都好似几靓,得闲去食埋先。。。(地址:沙田大围道102号天宝楼地下8号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #

(地址:沙田大围道102号天宝楼地下8号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #foodphotography #foodstagram #foodblogger #yummy #foodlover #delicious #foodgasm #instagood #foodies #tasty #tastyfood #dinner #foodpics #foodiesofinstagram #love #dessert #restaurant #foodblog #eat #1am沙田区 #大围 #围一叉烧 #王牌 #王牌•围一叉烧 #经典常餐 #金牌沙嗲牛肉米粉 #香肠 #火腿 #牛乳炒滑蛋 #厚多士 #热奶茶 #1am1121 #1ambackup