2023-05-05
1911 浏览
【沙田区】【露丝咖啡】讲讲吓好似好耐冇做火炭工商业区系列,不过大家体谅吓,我唔系成日有机会过嚟呢边做嘢,系有一排多啲咁解。所以就冇得好恒常咁出,又或者咁讲,呢排连红馆系列都少咗机会做,做我呢种 foodie 系真系好难架其实。咁今次讲呢间火炭工商业区入面嘅餐厅系一间西餐嚟,乜都有得食𠮶只,选择都相当之多。我因为做嘢关系实情都去咗呢间嘢四五次,不过有影相嘅就得两次,所以就讲呢两次啦,我觉得都好够架喇,附近又冇乜类似选择。两次我都系食午餐嘅,呢次见到农夫包觉得好吸引就想试吓,因此就叫咗 $108 嘅「清酒白汁海鲜芝士焗农夫包」,个汁几香几好食,芝士味都有。加 $5 配埋「冻姜蜜」一齐食,感觉唔差,虽然 $113 喺工商业区好似唔算平。我最想食嘅始终系扒,之后有次就食咗 $78 嘅「美式黑椒汁肉眼扒」跟「薯菜」,仲有「粟米汤」送。上菜系茶记薄牛扒 feel,成件事即刻冇晒 mood。加 $3 饮「热咖啡」多奶,咁样就 $81,咁样食法成件事就唔算好抵喇。其余嘅用餐体验,我记得都系平平无奇,所以冇咩好写。本身系想再食一次先写,但睇落已经冇乜机会,再加上喺美国返嚟之后严重脱稿,有乜就写咗先喇。唔
其余嘅用餐体验,我记得都系平平无奇,所以冇咩好写。本身系想再食一次先写,但睇落已经冇乜机会,再加上喺美国返嚟之后严重脱稿,有乜就写咗先喇。唔知咩事,而家做亲乜嘢都提唔起劲同速度好慢,睇嚟似外国人喇。。。
(地址:火炭坳背湾街14-24号金豪工业大厦2期12楼G号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am沙田区 #火炭 #露丝咖啡 #RoseCafe #午餐 #火炭西餐 #清酒白汁海鲜芝士焗农夫包 #冻姜蜜 #美式黑椒汁肉眼扒 #粟米汤 #热咖啡 #1am火炭工业区 #1am0920 #1ambackup