餐厅: CHICKEN FACTORY (置富第一城)
资讯:

2023-05-05 2063 浏览
【沙田区】【Chicken Factory】之前讲过唔少次我系住沙田嘅,因为怕有啲读者会 miss 咗𠮶啲 post 所以都要不厌其烦咁提吓。确实我都真系唔似住沙田,成日都唔喺沙田食嘢。或者咁讲,本区嘅人都会唔想食自己区嘅嘢而出外?我就系咁。我当然唔系想讲每个人都系咁,例如本身住油尖旺区嘅朋友,可能区内选择已经系全港最多,因此都冇咩好谂。而我呢啲唔算住市区嘅人,有时都要睇吓区内有冇咩平民美食,可能有惊喜,分分钟远在天边近在眼前就揼春喇。今次讲呢间同样系沙田第一城商场卖咗畀置富之后嘅产品,我食咗第一次之后先知佢出面都有其他分店。都谂住有几间啦,啱啱一睇,原来系足足 24 间,喂使唔使开到咁多啊。咁我写佢,好似有违当初唔写大集团嘅初衷。咁我不如趁机介绍吓 1am第一城 系列啦,其实就冇咩好介绍,就系 for 我个人用嚟爽吓嘅,咁又点?哈哈!不过第一城𠮶时都被佢搞到有啲人龙,原来佢每到指定钟数就会有烧鸡限量发售,三五成群食烧鸡,令我都几好奇吓。所以第一次去我就叫咗「皇牌烤鸡餐」半只,配牛肝菌汁,可以拣两个配菜,我拣咗「烤杂菜」同「焗薯」,唔差嘅,味道上对得住 $48 呢个价钱。尤其是当呢四十

所以第一次去我就叫咗「皇牌烤鸡餐」半只,配牛肝菌汁,可以拣两个配菜,我拣咗「烤杂菜」同「焗薯」,唔差嘅,味道上对得住 $48 呢个价钱。尤其是当呢四十八蚊系包埋枝「冷泡洛神花茶」,就会觉得算啦系咁上下。

第二次去食个「迷你海南鸡饭」下午茶,配「香茅鸡油饭」同「鲜制豆浆」,我觉得以 $31 嘅价钱嚟讲都系抵嘅,都有几件鸡,有个麻麻哋嘅油饭,有枝嘢饮吓咁。呢种平价食堂近年都几受欢迎,全港有成廿几间咁多。。。

(地址:沙田银城街1号置富第一城地下G37,G38及G38A号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田区 #第一城 #1am第一城 #chickenfactory #快餐 #皇牌烤鸡餐 #烤杂菜 #焗薯 #迷你海南鸡饭 #香茅鸡油饭 #鲜制豆浆 #下午茶