2024-06-24
【油尖旺区】【三餐冰室】人在尖东,喺揾嘢食嘅过程里面发现尖东漆咸道南呢边都换咗几多食肆。见到呢间叫做三餐冰室嘅新派冰室,觉得应该会唔错,所以就走咗入去食。见到佢哋唔算好多人,但系个侍应都系唔知喺度做乜,唔紧要啦,我系食食物嘅,唔系食侍应嘅,叫嘢食。叫咗 $138 嘅「铁板招牌牛柳餐」,先上「是日餐汤」同「餐包」,再上「铁板招牌牛柳」,我拣咗跟蒜蓉汁同埋块扒要五成熟,反正嘅铁板上都会煎熟。上菜之后见到佢系两件牛柳,系厚身嘅,不过其实都系茶餐厅牛扒咁嘅味,冇乜惊喜,亦都有啲过熟。大嗱嗱加 $3 饮「冻柠茶走甜」,正常茶餐厅水准,埋单 $141,尖沙咀茶餐厅呢个价正正常常啦。不过好可惜,呢间我系唔会再去嘅,因为我夜晚八点几入去,九点落单,佢冇讲我听收几点,喺我食紧𠮶阵先话畀我听要收工,喺度丧催,早知唔喺度食啦。。。(地址:尖沙咀漆咸道南115号达成商业大厦地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #
(地址:尖沙咀漆咸道南115号达成商业大厦地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #尖沙咀 #尖东 #红磡 #1am红馆 #三餐冰室 #铁板招牌牛柳餐 #餐汤 #餐包 #铁板招牌牛柳 #冻柠茶走甜 #1am1426 #1ambackup