2024-12-28
【油尖旺区】【合兴粉面茶餐厅】有留意开我油尖旺区嘅用餐体验嘅读者实知我呢排几多喺尖沙咀出没,由尖东一直杀返去弥敦道𠮶边。今次讲嘅呢间「合兴粉面茶餐厅」就喺堪富利士道,就喺蒲仙味卤面隔离。但系佢哋就门可罗雀,少人过隔离好多,引起我嘅好奇心,就入去一探究竟喇。喂,有鸡鲍翅食咁癫,仿嘅翅又点,人类都好多系禽兽扮㗎啦,有乜所谓。整碗 $65 嘅「云吞鸡鲍翅银针粉」,唔差㖞,热辣辣,料又足,尖咀价算系咁。佢可以加钱要小食,我加 $15 要咗碟「蚝油生菜」,不过不失啦,发挥正常我一般都唔会点挑剔。个餐加 $10 饮「冻奶茶」,属于正常茶餐厅水准,冇咩好讲。然而我想净食多个双拼支持吓佢哋,就发现原来净食唔可以双拼,咁就叫咗碗 $48 嘅「上汤爆汁牛丸」嚟食吓。冇爆汁有啲失望,正常水准啦呢碗。埋单价 $138,系可以做得好啲,吸引多啲客嘅。。。(地址:尖沙咀堪富利士道5A号地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tas
(地址:尖沙咀堪富利士道5A号地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #尖东 #尖沙咀 #红磡 #1am红馆 #合兴粉面茶餐厅 #云吞鸡鲍翅银针粉 #蚝油生菜 #冻奶茶 #上汤爆汁牛丸 #1am1611 #1ambackup