2024-10-21
【油尖旺区】【圆铁板烧】有一日喺尖沙咀做嘢,好少去海港城、新港中心𠮶边,因为都比较多游客。但系因为做嘢嘅关系所以去到𠮶边,咁去到就发现𠮶度原来都有个大食代 food court。一场嚟到,姑且花一餐嘅时间喺度,睇吓有咩食都好。点知行咗成个圈,都发觉冇乜嘢好特别。唯一特别嘅系,佢呢度竟然有间铁板烧餐厅,仲要系台式铁板烧,冇乜选择之下就过去睇吓食乜。见到呢个价値 $218 嘅「美国安格斯肉眼套餐」,就叫个嚟食吓啦。不过见到加 $12 有「珍珠奶茶」,店员完全冇提过我,我就叫咗先,起码有嘢饮吖嘛大佬。主食「美国安格斯肉眼」质素好一般,我觉得呢个价钱略贵,可能因为尖沙咀就特别贵。而小食我拣「葱花炒蛋」,都炒得好普通,嘢饮都系好麻麻。我觉得呢度食嘅唯一好处,系厨师喺你面前整,好似懒系高级咁,单讲食物质素,埋单 $253 其实都几贵。。。(地址:尖沙咀广东道30号新港中心地库大食代内)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies
(地址:尖沙咀广东道30号新港中心地库大食代内)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #尖沙咀 #尖东 #圆铁板烧 #铁板烧 #美国安格斯肉眼套餐 #美国安格斯肉眼 #葱花炒蛋 #珍珠奶茶 #1am1541 #1ambackup