2023-10-14 76 浏览
【油尖旺区】【星十五】有一晚喺公司做嘢做到个人浑浑噩噩,食饭时间都唔想食嘢,就算去到九点零钟都仲系冇乜胃口咁。谂住去尖沙咀揾啲小食食吓咁啦,行行吓又真系揾唔到我想食嘅嘢。见到有,又系啲我之前已经写过嘅嘢,提唔起劲去返炒。然后经过见到呢间好似几新净嘅甜品店,好似所有嘢都好新,而侍应态度都颇为殷切,仲斟埋茶过嚟,以糖水舖嚟讲真系几难得。而呢度系以 QR Code 自行落单,我估繁忙时间会有用啲,始终佢哋都唔系好细间𠮶啲糖水舖。我叫咗个 $62 嘅「特制莲子合桃露王」,系浓香嘅,但未去到要封王嘅境界,加 $10 要「汤丸」两粒都系正常芝麻汤圆。有啲想食多款嘢就叫咗 $36 嘅「炖鸳鸯日本蛋」,佢将蛋黄同蛋白分开炖系几有趣,食落都系几唔错嘅。本身呢餐埋单 $108 就冇乜问题,之但系有样嘢就令我耿耿于怀。明明侍应都系咁招呼客人,唔知点解枱枱都有介绍小食,系我冇,仲要系 menu 冇嘅,想叫嘅机会都冇。我系食紧第二份甜品先知有小食,可以话系冇仇报喇。。。(地址:尖沙咀加连威老道26A地下)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood

(地址:尖沙咀加连威老道26A地下)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #尖沙咀 #尖东 #红磡 #1am红馆 #星十五 #尖沙咀糖水 #尖咀甜品 #特制莲子合桃露王 #汤丸 #炖鸳鸯日本蛋 #1am1164 #1ambackup