餐厅: 永興冰室
资讯:

2024-10-30 166 浏览
【油尖旺区】【永兴冰室】行到太子附近想食吓嘢,喺运动场度𠮶头附近啲茶餐厅好似都唔系好吸引,而且好鬼多人。最严重嘅系𠮶几间点心舖,直头排晒大队,都几痴线。所以我就行返远少少,行返出弥敦道𠮶边继续揾。咁就被我见到呢间「永兴冰室」,好耐之前都食过一次。当时对呢间嘢嘅印象系佢哋啲嘢好大份,我记得试过叫过一个铁板猪手餐,喺发育时期嘅我系争啲食唔晒嘅,相当恐怖。不过当然唔知呢间嘢中间有冇转过手,始终香港喺呢十年八载都经历咗好多嘢。然而,既然唔知道嘅,就踏出自己嘅脚步行入去体会。想锯扒,叫咗 $98 嘅「厚切美国西冷牛扒」,配「薯条」,配「蘑菇汁」,配「中汤」,跟餐有件「牛油厚多士」,加 $3 饮「冻柠茶走甜」。我觉得已茶餐厅嚟讲佢块扒算有交待,厚切都敢食佢五成熟,啲曲薯条亦都好好食。埋单 $101,系可以嘅。。。(地址:旺角弥敦道776-778号恒利商业大厦地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #gl

(地址:旺角弥敦道776-778号恒利商业大厦地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #太子 #旺角 #旺角东 #永兴冰室 #厚切美国西冷牛扒 #薯条 #蘑菇汁 #牛油厚多士 #中汤 #冻柠茶走甜 #1am1551 #1ambackup
2024-10-19