2024-06-28
【油尖旺区】【王家沙.花样年华】好多年前就成日食王家沙,之后选择多咗就少咗食佢。今次觉得同我食饭嘅𠮶位朋友会中意食,就订咗呢间同佢食喇。不过佢个位置都几 tricky,要喺 K11 Musea 二楼某个位置揾个扶手电梯杀落去 MUSE Edition 𠮶边,好彩我预多咗少少时间去,就好啲。先食主食 $168 嘅「石锅鲍鱼饭」,个饭系铁板上,够晒热,味道上都几浓几好味,仲有只鲍鱼,成件事系唔差嘅。跟住食 $78 嘅「招牌蟹粉小笼包」,用蒸笼上五件小笼包,中间放咗碟浙醋畀人点。食落唔差嘅,蟹粉味都出,汤汁又够,我哋都好快清晒。为咗懒系健康啲就叫咗碟 $108 嘅「火腿蒜蓉粉丝蒸娃娃菜」,娃娃菜几甜几好味,粉丝垫底更加系非常邪恶。连埋价钱 $12 一位嘅茶水,总共价钱 $416,只要对方开心,呢啲又算系咩钱呢。不过有啲嘢勉强冇幸福,夹硬留住嘅,咪盏大家都唔开心。。。(地址:尖沙咀梳士巴利道18号维港文化汇K11 Musea MUSE Edition 1楼136号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #ins
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #尖沙咀 #尖东 #王家沙.花样年华 #王家沙花样年华 #王家沙 #花样年华 #招牌蟹粉小笼包 #石锅鲍鱼饭 #火腿蒜蓉粉丝蒸娃娃菜 #1am1432 #1ambackup