2024-09-24
【油尖旺区】【肥仔记面家】呢间嘢我喺土瓜湾食过,觉得算可以啦,于是之后我都叫咗一次外卖。但系我叫外卖呢一次嘅分店系尖东呢间,好似都系开咗冇耐嘅。咁我叫嘅嘢系各 $38 嘅「净鲜虾云吞」同「净凤城水饺」,质素都可以啦。外卖盒 $4 不过外卖九折,埋单 $72,合理。咁大家都知我写 1am红馆 系列系特别认真嘅,呢个系女同事喺好多年前对我嘅认同,冇计,因此我点都会亲身去堂食佢一次。咁去得呢啲面馆就食面唔食饭啦,叫咗个「全日粉面套餐」嚟食,拣好面底就可以配唔同嘅𩠌,面底我就一如以往拣返粗面嚟食。𩠌我拣咗三个,分别系鱼皮饺、手打墨鱼丸、白灼鹅肠,加 $5 要埋紫菜。味道正正常常冇乜特别,维持生命嘅选择。加 $16 要咗套餐,有埋「豆浆」同埋油菜,我拣「生菜」,加埋就 $75,合理价钱啰。事后先知佢哋喺尖沙咀都几多分店,应该都差唔多。。。(地址:尖沙咀加连威老道98号地下G1号舖)
(地址:尖沙咀加连威老道98号地下G1号舖)