2024-08-12
【油尖旺区】【荷里活冰室】呢间嘢喺 1am0563 𠮶阵已经被我写过,𠮶时都唔觉得佢特别好食,不过位置的确系非常之方便。而𠮶次亦都系因为交收 2020 东京奥运会嘅嘢,先会喺𠮶边顺便食埋嘢,估唔到今次再食已经又一届奥运。不过中间其实都食过佢哋长沙湾分店,但系劲难食。今次系同同事细猪哥一齐去𠮶头做嘢,做完嘢,佢话想多谢我请佢食嘢,就点都要请返我入茶记坐低饮杯嘢咁话。咁入得去,就叫埋下午茶餐啦。佢就叫咗个 $30 嘅「鲜牛油菠萝包」,加 $3 饮「冻奶茶少少甜」,佢话系正常发挥,不过不失咁,信佢啦。我就比较中意食吓新嘢,见佢有款下午茶卖 $40,名称系「现烤拉丝芝士脆猪配苹果沙律」,就叫份食吓,味道都可以。嘢饮方面,加 $9 可以饮「香橙柠檬乳酸」,非常特别,不过冰多过乜,两啖饮晒,都几冇瘾。埋单价系 $82,佢要争畀钱我都冇办法。。。(地址:旺角上海街595号地舖及1楼) 呢间餐厅我写过其他分店嘅用餐体验以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜寻返𠮶次嘅用餐体验记录:油尖旺区分店:1am0563深水埗区分店:1am0850#1amfoodie #foodie #hkfoodie
(地址:旺角上海街595号地舖及1楼)
油尖旺区分店:1am0563
深水埗区分店:1am0850
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #旺角 #太子 #旺角东 #荷里活冰室 #茶餐厅 #冰室 #下午茶 #鲜牛油菠萝包 #冻奶茶 #现烤拉丝芝士脆猪配苹果沙律 #香橙柠檬乳酸 #1am1472 #1ambackup