【油尖旺区】【兰苑烧腊餐厅】同上司庄敬哥食饭,佢叫我拣食乜我点敢 say no,喺呢头得间车仔面出名啲,我就唔中意食车仔面嘅,所以食佢隔离𠮶间烧腊餐厅算。中午时段见到啲顾客都络绎不绝,喂好多人食架㖞呢间嘢,喺出面完全睇唔出咁受欢迎。既然系烧腊舖,梗系主力食佢哋嘅烧腊啦。我叫咗个「烧肉烧鸭饭」,呢两样嘢都感觉系喺烧味里面冇咁容易中伏嘅。烧肉算皮脆肉嫩,烧鸭就烧得都几好。嘢饮「冻奶茶」可以,庄敬哥都有畀我试佢个「叉烧切鸡公仔面」。叉烧都 okay,但个切鸡就真系好掂,一食就知系新鲜鸡整,又嫩又滑,问吓老板娘就证实到。庄敬哥话佢杯「冻柠茶」都几好饮,不过我点都要饮有奶嘅嘢,因为试咗佢哋个「自制辣椒油」,劲麻劲香,辣得嚟好惹味,正。老板娘好好倾,同我哋推荐埋 $15 嘅「昆布海藻大生地玉竹煲猪踭」,佢话呢个汤煲咗三十九年,饮落真系坚料,唔系例水!倾倾吓仲请我哋食件「香滑猪红」,又鲜又滑,好食。估唔到咁唔起眼嘅小店,都整到咁好食㖞。。。(地址:旺角鸦兰街5号A舖,近鸦兰街3号)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food

(地址:旺角鸦兰街5号A舖,近鸦兰街3号)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #旺角 #兰苑烧腊餐厅 #烧腊店 #烧味舖 #烧腊餐厅 #烧肉烧鸭饭 #冻奶茶 #叉烧切鸡公仔面 #冻柠茶 #新鲜鸡 #昆布海藻大生地玉竹煲猪踭 #自制辣椒油 #1am1082 #1ambackup
  • 干炒牛河
  • 自制辣椒油