2023-12-11
【油尖旺区】【鮨之】同朋友嚟到朗豪坊,讲真我对呢度有咩食真系唔系话咁清楚,平时都好少去啲大商场食嘢。作为一个 foodie,平时大部份时间都中意选择非集团嘅餐厅,当然好难避免都会掂到大集团,但系有时啲集团分支嘅我都接受到。讲返朗豪坊呢边,本身朋友系想食 Pepper Lunch 嘅,但系 food court 实在系一席难求,因此要另外拣嘢食。喺 food court 旁边嘅呢间日本餐厅自然就成为咗上乘之选,入到去之后就同朋友坐低咗,环境都舒服,整体都企理嘅。大家都叫咗嘢食,都系包埋沙律、前菜、甜品,前菜系中华沙律嚟,都 okay 嘅。我哋另外仲各叫咗一客 $38 嘅「茶碗蒸蛋」,个样似碗汤羹咁,食落都正常嘅。主食方面,朋友叫咗 $88 嘅「鸡扒乌冬」,佢觉得都唔错嘅。我就叫 $228 嘅「极级霜烧寿司御膳八件」,呢个餐仲包埋面豉汤,okay 嘅,啲寿司都几好味。甜品最后上,系抹茶大福嚟,味道一般,但用嚟做甜品算系克尽己任。加埋一埋单价 $431,喺旺角食餐日本嘢系差唔多价钱,冇特别。。。(地址:旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼6号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie
(地址:旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼6号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #旺角 #旺角东 #鮨之 #鸡扒乌冬 #极级霜烧寿司御膳 #茶碗蒸蛋 #抹茶大福 #1am1226 #1ambackup