2023-09-08 127 浏览
【油尖旺区】【龙城冰室】又系去尖东呢个竞争激烈嘅地方食饭,疫情期间促使咗多一间茶餐厅嚟呢度插旗,就系之前都同大家食过其他分店嘅龙城冰室。不过揾返旧 post 好难,都真系好耐历史,揾得返一个 post 已经算系咁。茶记,我估都唔太重视。我第一次去系食 $69 嘅「焗芝士牛脷意粉」,又几正,够晒肥仔,加 $6 饮「冻柠茶」走甜,埋单都系 $75。喺得𠮶头食饭,呢个价钱都真系差唔多喇。而今次都会入 1am红馆 系列,所以我点都会食多次先写,认真啲㗎嘛。今次就同复姓哥去,佢叫咗个 $78 嘅「晚餐E」,即系「招牌酸菜鱼饭」,加 $3 饮「冻柠水」少甜少冰,都几大份㖞,佢话味道都可以嘅。而我就食个 $108 嘅「美式杂扒」,主食有齐猪扒、牛扒、鸡扒、纽伦堡肠同烟肉。跟「烧汁」同配「薯菜」,仲有「丹麦多士」同「中汤」。总体而言所有嘢偏咸,加 $3 嘅「冻杏霜」好快饮晒,另外用 $18 叫多罐「无糖可乐」先算好啲。呢餐仲要系复姓哥请,我叫咁多嘢搅到鬼咁唔好意思呀,真系吖。。。呢间餐厅我写过其他分店嘅用餐体验以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜寻返𠮶次嘅用餐体验记录:观塘区分店(九龙湾

观塘区分店(九龙湾):1am0274

(地址:尖沙咀金马伦道23-25号地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #红磡 #尖沙咀 #尖东 #1am红馆 #龙城冰室 #焗芝士牛脷意粉 #冻柠茶走甜 #美式杂扒 #丹麦多士 #中汤 #冻杏霜 #招牌酸菜鱼饭 #冻柠水 #无糖可乐 #1am1138 #1ambackup