【油尖旺区】【DC 甜品屋】真正哥居然未试过由油麻地行去大角咀,我就做吓好心 carry 佢行一次啦,佢都觉得系一个几新鲜嘅体验。行行吓见到海富苑,里面仲有个领展商场,我都未入过去行。荡咗阵,大家都有啲想坐低食啲嘢,咁就揾吓附近有冇适合嘅餐厅,就见到呢间嘢喇。真正哥见到甜品就开心,试咗碟 $58 嘅「提拉米苏雪糕班戟」,佢哋嘅班戟系即叫即煎嘅,所以都要等一阵,呢啲我都觉得系値得等嘅。佢仲配提拉米苏酱同一球自选雪糕,真正哥拣咗曲奇雪糕,都夹返件事嘅。我试咗少少,觉得都几好,好有「家的感觉」。我就先试 $18 嘅「黑松露炒蛋」,都炒得几好,黑松露味同蛋味都发挥到。之后试 $26 嘅「杏仁糊配海底椰」系店家自家磨制嘅杏仁糊底,食落比较清,唔错。试埋杯 $18 嘅「泡红枣龙眼茶」,龙眼干几多,足料。咁样夹埋食咗 $120,街坊食堂嚟讲一流。。。(地址:大角咀海庭道2号海富商场地下16号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foo

(地址:大角咀海庭道2号海富商场地下16号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #大角咀 #油麻地 #奥运 #DC甜品屋 #提拉米苏雪糕班戟 #曲奇雪糕 #杏仁糊配海底椰 #杏仁糊 #黑松露炒蛋 #泡红枣龙眼茶 #1am1354 #1ambackup

2024-04-11