【油尖旺区】【Owl’s Stage】同春哥嚟到太子揾嘢食,以前一定系倾向行去旺角方向睇,但系今次心血来潮就向返深水埗𠮶边睇。又唔太想食荔枝角道𠮶堆传统老店,就入一条街,半推半就之下入咗呢间酒吧西餐食 lunch。最紧要系我上司春哥 okay,我呢啲冇乜所谓嘅啫,好识做人嘅。我哋试两样嘢,首先上菜嘅系 $118 嘅「法式卡邦尼烟肉洋葱意粉」,我哋 share 食,佢哋嘅卡邦尼唔系好似其他咁打到一 pat pat 蛋黄酱,而系比较干身,芝士香同咸香都几丰盈。同埋意粉嘅口感唔会话腍到糊仔咁,有返啲「咬口」,烟靱啲,几好食嘅。另一款我哋试咗嘅系 $98 嘅「黑啤酒浆脆炸比目鱼柳薯条」,个脆浆好得,炸到脆卜卜得嚟冇影响到比目鱼嘅鲜味同口感,配合埋炸薯条,送酒一流。不过我哋都只系饮咗各 $28 嘅「冻柠茶」同「菠萝汁」,都系健康好饮嘅正常之作,埋单 $299,唔错㖞。。。(地址:太子大南街27-31号富威阁地下3-4号舖)@owls.stage#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy

(地址:太子大南街27-31号富威阁地下3-4号舖)

@owls.stage

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #太子 #OwlsStage #Restaurant #黑啤酒浆脆炸比目鱼柳薯条 #法式卡邦尼烟肉洋葱意粉 #冻柠茶 #菠萝汁 #1am1379 #1ambackup

2024-05-08