2023-10-29 917 浏览
【油尖旺区】【Pizza King】上次同大家讲过喺杭州做嘢识咗位朋友,又喺尖东食过吓饭咁,今次就同一位喺蒙古做嘢识嘅朋友一齐聚吓旧,好怀念𠮶时喺蒙古做嘢晚晚吹水讲是非嘅时光。我作为一具冇灵魂嘅 foodie,就带咗佢嚟大角咀试呢间薄饼店。我哋就算喺蒙古都唔系成日一齐食饭,保守啲,试个 $268 嘅「二人套餐」,包前菜一客、薄饼一个、意粉一客、饮品两罐嘅。前菜我哋叫咗「熔岩芝士鸡翼」嚟试,写好咗系四只,唔知点解到上菜𠮶阵会变咗做五只嘅。不过呢啲小小嘅过失我哋系唔会怪佢,最紧要系味道 okay 又热辣辣,正呀。主食 pizza 我哋试咗「烤肉至尊」,即系由马苏里拉芝士、辣肉肠、烟熏火腿、烤鸡片、烟肉同番茄酱做出嚟嘅薄饼。个薄饼食落都好正,肉味劲浓。个餐仲有个意粉,我哋试「牛肝菌烟肉意大利粉」,都系好香浓好正嘅。嘢饮我哋各加 $10 要咗「意大利柠檬味果汁有汽水」同「意大利血橙味果汁有汽水」,佢哋呢排做紧九折优惠,埋单只系 $259,算系几抵,有机会要再嚟。。。(地址:大角咀晏架街44号地下A号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething

(地址:大角咀晏架街44号地下A号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #大角咀 #奥运 #pizzaking #二人套餐 #熔岩芝士鸡翼 #烤肉至尊 #牛肝菌烟肉意大利粉 #意大利柠檬味果汁有汽水 #意大利血橙味果汁有汽水 #1am1178 #1ambackup