2020-03-20
好耐无去楼上餐厅,要支持一下小店。系骏发花园呢度,旧油麻地警署斜对面有栋楼,行一层长长楼梯上,有种旧式风味嘅书店。门口贴住好多posters,原来每个月星期六有本地音乐表演,依家疫情下无咩机会俾佢哋唱歌分享,呢间小店俾左一个空间佢哋。周围都见到主菜算多选择,另外加小小就可以转成餐,有餐汤或沙律,包同饮品。家人要左汤,佢话几好味我就要左沙律,正常,系新鲜。家人要左海盐烧鱼扒,114元(跟餐),要左薯蓉,鱼都几大条,好多肉,煎得唔错,有啲味,但又唔话咸。系餐牌上见到呢个,北京填鸭炒意粉,100元(跟餐),好似好特别咁。鸭肉几好,几入味,小小辣,几香口,意粉系煮得均匀。环境唔算,播住耳熟能详嘅广东歌,突然好想唱k。同店长倾左两句,知道佢都好支持本地音乐,即使呢度地方唔大,希望都俾佢地空间去唱好音乐。
周围都见到
家人要左汤,佢话几好味
我就要左沙律,正常,系新鲜。