2021-04-02
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【油麻地餐室 传统唔会执】今次介绍嘅呢间餐厅装修好有旧香港嘅味道,屹立庙街超过五十年嘅佢时常都会系电视电影嘅拍摄场地📸。今次我哋坐咗喺楼上嘅位置,靠近窗边嘅位可以透过旧式嘅窗嘅望向庙街嘅榕树,份外有「古早」味。~我是Menu~焗茄汁排骨饭 Baked Spare Rib with Tomato Sauce $78呢款饭可以话系成间舖最招牌嘅菜式😛食落去阵茄汁味可以用鲜甜嚟形容,仲有大量入晒味嘅排骨同有惊喜嘅饭,无错,系久违嘅炒底。粒粒分明嘅白饭捞埋金黄色嘅炒蛋🍳真系好好食。芙蓉蛋饭 Egg Foo Young on Rice $50相比之下,呢款就平凡咗少少,但都系好食的。呢碟嘅饭虽然无炒底,但份量明显比上面𠮶款多🍚,碟面块芙蓉蛋用咗唔少叉烧嚟煎,再加上芽菜,葱段等,真系啖啖都有口感😋~评分~ (5分满分)环境:🦦🦦🦦🦦食物:🍯🍯🍯🍯服务:🐻🐻🐻🐻总分:💛💛💛💛٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:我最记得个店员见到我哋Share嚟食之后问我哋要唔要碗仔,真系好服务😆(。・ω・。)ノ:好似穿越时空去咗旧香港到食嘢咁,正🤩地址:美都餐室 (油麻地)油麻地庙街63号地
【油麻地餐室 传统唔会执】
~我是Menu~
~评分~ (5分满分)
环境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服务:🐻🐻🐻🐻
总分:💛💛💛💛
(。・ω・。)ノ:好似穿越时空去咗旧香港到食嘢咁,正🤩
地址:
美都餐室 (油麻地)
油麻地庙街63号地下