2021-06-12
不经不觉,今年是【波仔】品牌创立的20周年记得初时波仔系将军澳中心开门店,我成日都帮趁架~夜收工,一叮就搞掂,方便快捷今年为庆祝20周年,波仔搞搞新意思第一弹「波仔日韩美食节 」呢2年因为疫情,大家都无得出外旅行,波仔推出多款日本及韩国产地直送美食新产品, 以解大家「思乡」之情 ! 即日起于波仔全线分店仲可以低至85折优惠价购买最爱韩食同试新野的我,第一时间去入手啦~今次一共入手左波仔4款产品,包括有新产品及韩国直送产品 芝士泡菜鸡粒炒饭白汁芝士烟肉意粉CJ Bibigo韩国泡菜椰汁红豆南瓜蓉白汁芝士烟肉意粉成盒 (连纸盒) 放入去微波炉6分钟 就搞掂虽然用微波炉叮,但一D都唔干呀,D汁好足够,刚好捞哂成个意粉~意粉偏软,但都唔会淋PAT PAT。烟肉仲好香,颜色仲好鲜嫩~女女话非常好味呀~女仔食量,刚刚好一盒。 唔使浪费~芝士泡菜鸡粒炒饭 (新产品)叮完出黎既卖相都几靓呀~芝士仲有拉丝效果,而且d芝士味系超浓郁的饭粒好饱满,好多粟米,成个感觉好丰富泡菜微辣,配合饭食刚刚好。CJ Bibigo韩国泡菜 (韩国直送)原装韩国制的泡菜,仲有朴敍俊做代言架.................
今年为庆祝20周年,波仔搞搞新意思
第一弹「波仔日韩美食节 」
最爱韩食同试新野的我,第一时间去入手啦~ 今次一共入手左波仔4款产品,包括有新产品及韩国直送产品 芝士泡菜鸡粒炒饭
白汁芝士烟肉意粉
CJ Bibigo韩国泡菜
椰汁红豆南瓜蓉 白汁芝士烟肉意粉 成盒 (连纸盒) 放入去微波炉6分钟 就搞掂
虽然用微波炉叮,但一D都唔干呀,D汁好足够,刚好捞哂成个意粉~ 意粉偏软,但都唔会淋PAT PAT。烟肉仲好香,颜色仲好鲜嫩~
女女话非常好味呀~
女仔食量,刚刚好一盒。 唔使浪费~
芝士泡菜鸡粒炒饭 (新产品) 叮完出黎既卖相都几靓呀~ 芝士仲有拉丝效果,而且d芝士味系超浓郁的
饭粒好饱满,好多粟米,成个感觉好丰富
泡菜微辣,配合饭食刚刚好。 CJ Bibigo韩国泡菜 (韩国直送)
原装韩国制的泡菜,仲有朴敍俊做代言架....................... 泡菜系我钟意既爽口款,入口仲有菜的质感,唔会淋pat pat
望落仲好新鲜
辣味轻微,酸味突出,非常开胃 ~ 椰汁红豆南瓜蓉 (新产品) 雪冻直接就可以食,非常方便的 甜品
用黎做下午茶,饭后甜品以及宵夜都好啱
南瓜蓉非常幼滑, 而且仲有饱满的红豆增加口感
甜味刚好,唔会好甜腻,而且仲好饱肚
成杯一家3口share 做饭后甜品都ok呀~
题外话/补充资料:
店主姐姐好好人,好耐心介绍不同产品