2024-04-07
【深水埗区】【大尚宫】同同事真正哥嚟到荔枝角香港工业中心做嘢,佢系第一次过嚟呢边,慨叹于呢度原来系咁大型嘅成衣批发中心。我就唔系第一次嚟,不过每一次都好匆忙,唔会留得耐。今次过嚟做嘢就可以顺便喺度食嘢,符合返我去到边食到边嘅原则,又可以写畀大家睇。问真正哥想食乜,佢每次都答「是但啦」,咁今次就唔惊喇,因为原来呢度有个 food court,喺香港工业中心嘅 C 座地库,都有不同嘅选择。落到去见到呢间「大尚宫」就知系韩国嘢,以前睇韩剧《大长今》𠮶阵成日都听到呢啲 terms,我哋就试吓佢先啦。佢试 $50 嘅「净石头锅饭」,用 $17 加配「肥牛」,我都试咗啲,热得嚟够惹味,正。我就试 $50 嘅「紫菜包饭」,都好好食,口感又丰富。我饮加 $7 嘅「道地纤解茶」,真正哥饮「可口可乐」,用 $124 就食到韩国嘢真系几抵,味道仲要唔差𠮶吓正㖞。。。(地址:荔枝角青山道479-491号香港工业中心C座地库C1B-5号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlove
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am深水埗区 #荔枝角 #大尚宫 #香港工业中心 #香工美食 #净石头锅饭 #肥牛 #可口可乐 #紫菜包饭 #道地纤解茶 #1am1346 #1ambackup