2024-12-30
【深水埗区】【金记锅鸡】好耐冇见旧同事经理哥,虽然佢已经离咗职,但系所谓「一日经理,一世经理」,点都系叫返佢经理哥㗎喇。约得佢食嘢梗系试啲好嘢,嚟到深水埗呢间出名食暖心鸡汤锅嘅餐厅,号称系全港性价比最高同最有创意嘅一人花胶鸡锅㖞,咁我哋就入去试吓佢。经理哥试 $58 嘅「椰子竹笙鸡锅」配白饭,加 $9 饮「冻奶茶」,个椰子竹笙鸡锅用咗新鲜嘅海南椰子,劲清甜,性价比劲高,经理哥赞不绝口。我就试 $68 嘅「招牌花胶鸡锅」配米粉,加 $9 饮「冻柠茶走甜」,个汤底劲香浓,花胶嘅鲜味系劲出。小食就试咗各 $38 嘅「酥炸虾卷」同「酥炸鲜虾云吞」,前者都唔错,但后者系现场即包新鲜酥炸嘅鲜虾云吞,特别好食。埋单 $220,我觉得値嘅地方在于佢哋个鸡汤汤底,系每日至少六个钟用原只鸡、鸡脚同猪骨熬制出嚟,咁嘅水准系呢个价钱几抵。。。(地址:深水埗汝州街257号地舖)@kamkee_chicken#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foo
(地址:深水埗汝州街257号地舖)
@kamkee_chicken
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am深水埗区 #深水埗 #金记锅鸡 #椰子竹笙鸡锅 #白饭 #冻奶茶 #招牌花胶鸡锅 #米粉 #冻柠茶走甜 #酥炸虾卷 #酥炸鲜虾云吞 #kamkee_chicken #1am1610 #1ambackup