.有朋友🧑‍🤝‍🧑开车🚗|想揾个地方倾吓偈|light meal🍽️元朗锦田附近|天空之城 🌃 绝对系好选择#大饭糖甜品小食屋|#sweetcafé原木吧枱靠窗|原木小圆凳|小植物盆栽气氛都好自然 小清新feel |而且每枱都有小纸巾盒🧻.直觉话俾我听 新派fusion 中西糖水|😉唔会太差下午茶时段|店员🤵🏼‍♂️🤵🏼推介【小宁波 1951 芝麻汤圆系列】.📝 我哋嘅点餐 💁🏽‍♂️💁🏽1️⃣ #三色芋圆芝麻汤圆芭菲杯 2️⃣ #玫瑰桂花罗望子酒酿芝麻汤丸.🍦 三色芋圆 🟧🟪⬜️ 芝麻汤圆芭菲杯虽然外观好一般|食材选用日本🇯🇵 5.0软雪糕🍦就好smooth加上有少少🤏🏼 椰奶忌廉 |亲手倒芝麻糊上雪糕虽然有少少甜🤏🏼|但惊艳系下面三色芋圆 同小汤圆芋圆好咬口 QQ|边食软雪糕 边食芋圆 口感好特别.🍡 玫瑰桂花罗望子酒酿芝麻汤丸 入口就好like👍🏻 |唔太甜 有少少酸 酒酿有咬感玫瑰桂花碎系点缀|汤底微回甘 微酸🥰酒酿落重手|芝麻汤圆唔太大粒|流心芝麻馅|咬半口就慢慢流出嚟 👏🏼 抵赞🥺 如果有花生🥜芝麻汤圆 两沟 就好.🕺🕺 总结报告 💃🏻💃🏻🉐📃性价比:8.5/ 10 🙂|西式|甜品|糖水|
元朗锦田附近|天空之城 🌃 绝对系好选择
流心芝麻馅|咬半口就慢慢流出嚟 👏🏼 抵赞
🥺 如果有花生🥜芝麻汤圆 两沟 就好
🕺🕺 总结报告 💃🏻💃🏻
🉐📃性价比:8.5/ 10 🙂
|西式|甜品糖水|咖啡店|All Day Breakfast|
—————————————————————
📬 大饭糖|Sweet Canteen|元朗锦田|Yuen Long Kam Tin
地址:元朗锦田高埔村97号天空之城地舖
💈 营业时间:Mon-Tue Thu-Sun 11:30-23:00
#大饭糖 #大饭糖甜品小食屋 #sweetcanteen #元朗美食 #港式新派糖水 #fusion甜品 #甜品
#小宁波 #小宁波汤圆 #小宁波芝麻汤圆 #天空之城美食 #元朗自然系cafe #听讲咖啡都好饮
#停车好方便 #汤圆
2024-01-04