2021-09-27
Cafe偏布全港,众多咖啡店之中,发掘唔同主题嘅cafe亦系我嘅兴趣之一😝今次就比我揾到cafe界嘅清泉,主打纯素嘅「素啡」🌱🍀自选竹炭手工比高包:泰式金不换鸡肉 $125完美还原左正宗泰式金不换鸡肉嘅味道👍🏻以大量九层塔以及秘制泰式酱腌制嘅素鸡酸甜味道配上清新嘅蕃茄同生菜加上烟韧嘅手工bagel🥯口感味道一流🌟🌟🍀综合水果• 奇亚籽•果昔燕麦碗 $98健康清凉之选🍃🍃🌈色彩丰富嘅smoothie bowl入面有香蕉、无花果、蓝莓、提子干、奇亚籽同燕麦🫐用上香蕉smoothie作主调味🍌味道清甜又凉浸浸,口感丰富、健康又饱肚🍧🍀纯素朱古力布朗尼 $30纯素亦不减原始brownie嘅邪恶感绝对系健康人士必选💪🏻💪🏻黑朱古力味道拿捏适中🍫口感外脆内烟韧 不错不错☺️🍀纯素蛋糕:抹茶红豆味 $54惊喜之选🌟🌟身为抹茶控嘅我 觉得呢个纯素抹茶蛋糕都几高分💯有别于普通抹茶蛋糕嘅松软感 呢个纯素version相对扎实而且抹茶味非常浓郁🍵绝对系必点之选✔️🍀 Matcha red bean smoothie $52夏天咁热 去Cafe除咗饮咖啡之外 饮一杯凉浸浸嘅smoothie亦都系一个唔错嘅选择🥶喜
🍀自选竹炭手工比高包:泰式金不换鸡肉 $125
口感味道一流🌟🌟
🍀综合水果• 奇亚籽•果昔燕麦碗 $98
健康清凉之选🍃🍃🌈
用上香蕉smoothie作主调味🍌
味道清甜又凉浸浸,口感丰富、健康又饱肚🍧
🍀纯素朱古力布朗尼 $30
惊喜之选🌟🌟
身为抹茶控嘅我 觉得呢个纯素抹茶蛋糕都几高分💯
有别于普通抹茶蛋糕嘅松软感 呢个纯素version相对扎实
而且抹茶味非常浓郁🍵绝对系必点之选✔️
喜爱抹茶嘅我当然唔会错过呢杯matcha red bean smoothie啦🤣
食完个抹茶蛋糕之后饮一啖smoothie
消暑之余又double左抹茶嘅味道 最重要系唔会过甜🌈正✨✨✨
🍀Iced Latte $50
相对nutty嘅latte 对于钟意偏nutty嘅我当然系心水之选啦☺️
奶嘅份量唔会过多 基本上冇乜可以挑剔嘅地方
庆幸佢有好多食物种类嘅同时 亦维持到咖啡嘅水准🙏🏻
全自助形式服务,连坐嘅时间都自由度好高🤣绝对适合大家放假时嚟一齐chill下,过一个green weekend🍃🍃