炎炎夏日 最啱就系食刨冰啦💓 细细个读书嘅时候呢系铜锣湾食完lunch 无野做就黎食🥰个时仲未洗排队嘅 但系呢家越黎越多人食 次次都大排长龙 就少食左好多啦😞后尾先知呢间野嘅店主武慎吾原来黎自北海道函馆🤩用日本进口的净水制成 唔怪得食落去有别于其他店铺啦 非常软绵绵😍提提大家 记得记得 唔好影相影咁耐 因为真系会塌架🤣同埋最好由上而下咁食 最好唔好用碗或杯分享刨冰 同埋店铺有最低消费 可以叫件cake 食都系唔错嘅选择😉但如果好似我地得两个人嘅话 就唔洗啦 因为一个都几大份🤓🌟伯爵奶茶刨冰 配白玉呢个真心系咁多年食过嘅大爱黎嘅 👧🏻伯爵味个时仲未兴 好似其他地方都无呢样野食 所以就彻彻底底因为呢间野爱上左伯爵味🥰🌟芒果菠萝刨冰呢款系呢排special 黎嘅 但系味道好感唔够丰富 食耐左有d似食紧20个巨型菠萝冰嘅feel🥲另外 草莓Special味配北海道牛乳奶冻之前都食过但系就麻麻啦😂如果第一次食嘅朋友 唔钟意伯爵嘅朋友 都可以试下焙茶忌廉✨

🌟伯爵奶茶刨冰 配白玉

🌟芒果菠萝刨冰