2023-08-23
去西湾河,我相信多数人都系去太安楼扫街。但夏天太热之下,始终都想揾个餐厅舒服坐低食野。经过见到呢间餐厅装修颜色好鲜艳,而且之前听过朋友倾偈讲过呢一间餐厅既名- 李家,就吸引左我入去试下啦。餐厅好阔落,设计简约,但不停播住呢期潮流既韩国歌,即刻觉得我已经融入左系一个韩国既餐厅咁🇰🇷🙈前菜: 沙律 & 萝卜 。蜂蜜蒜蓉炸鸡 ($208 +$10 无骨)系餐厅recommend既炸鸡之一一尼已经即刻闻到大浸蒜蓉混合左蜜糖既香味,而炸鸡份量好多,大约15+只炸鸡左右😍即使炸鸡表面布满厚厚既蜜糖,但炸鸡既表皮都系好脆口,而里面鸡肉好嫩滑,外脆内软食落感觉整体比较甜,但如果钟意蒜味重啲既你,炸鸡表面有蒜蓉碎,如果再想加强蒜味,亦可以系炸鸡旁边夹埋大大粒蒜头粒一齐食,但餐牌果然冇介绍错,呢个炸鸡真系不得了👍🏻。芝士鸡蛋卷 ($128)鸡蛋卷整得好完美,而上面布满左茄汁同芥末酱,食落甜甜酸酸,芝士味都几浓,而且蛋好滑身。可惜我打卡打得太耐🫠搞到芝士错过左可以拉丝既时刻。年糕饺子汤 ($98)清清既牛肉汤做底,有几只大既猪肉白菜馅既饺子,饺子皮好薄,而且馅好足料👍🏻 而汤既底有好多圆型薄片年糕,好弹牙,
前菜: 沙律 & 萝卜
。蜂蜜蒜蓉炸鸡 ($208 +$10 无骨)
系餐厅recommend既炸鸡之一
。芝士鸡蛋卷 ($128)
。年糕饺子汤 ($98)
清清既牛肉汤做底,有几只大既猪肉白菜馅既饺子,饺子皮好薄,而且馅好足料👍🏻 而汤既底有好多圆型薄片年糕,好弹牙,整体好饱肚
回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰(人均消费$244.2)
环境质素: ☘️☘️🍀
* 李家 (筲箕湾道) (西湾河)
西湾河筲箕湾道180号1楼3号舖
同类餐厅 #cocofood_韩国菜 #cocofood_炸鸡
同区餐厅 #cocofood_西湾河
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈