餐厅: 金記冰室 (海港中心)
资讯:

2023-09-17 1137 浏览
【湾仔区】【金记冰室】同大家提过我有时要喺会展𠮶边帮手做嘢,冇时间食饭,好多时都系求其买便利店啲面包、蛋糕就算。不过有时都仲有半个钟至一个钟食饭,去之前讲过嘅 Triple O's 就多数都满座,行远少少去海港中心地下呢间茶记就好啲。今次同一个朋友去,佢话佢畀钱所以我就由佢拣,先拣到呢间。茶记好吖,选择多,乜都有得食,价钱上又丰俭由人。不过我𠮶日由于唔太够瞓,加上系人哋畀钱,所以我都唔打算叫到太多嘢咁,都系一人一个午餐咁就算。我叫咗个 $76 嘅「白汁粟米焗牛舌意粉」,虽然我当刻冇咩胃口,但系都居然觉得佢几好食。白汁芝士味浓,牛脷亦都又腍又香,唔错。用 QR Code 落单令我够胆叫「热奶水」做饮品,不过饮落偏淡,可能水吧都好少整呢款。朋友食 $68 嘅「葱油鸡扒肠仔饭」加底,劲呀,果然系后生仔,极速啪晒个饭。饮品方面佢加 $3 饮「冻柠茶少甜」,不过件事太急,其实都唔知佢系咪好肚饿先食咁快,我估应该质素都唔差嘅。埋单 $147,只能讲多谢晒。。。(地址:湾仔港湾道25号海港中心地下G4-G5号舖)

(地址:湾仔港湾道25号海港中心地下G4-G5号舖)