2024-05-30
【湾仔区】【Ask For Alonzo】之前都讲过,我呢几日都要入大坑做嘢,今次拍住嘅同事又系真正哥,佢就最易话为㗎喇,又交咗个饮食决定权畀我。今次我就想试莲花宫出面呢间西餐,说时迟那时快已经上咗餐包「香脆意大利香草包」,有两种味道,配埋个自家制嘅蛋黄酱,几正㖞。前菜就试「特选意大利冻肉及芝士拼盘」同「白酒炒蚬配香辣柠檬白酒高汤及香脆意大利香草包」,前者几足料几正,后者亦都好惹味。主菜我哋试「卡邦尼意粉配风干猪面颊肉意大利鸡蛋及黑胡椒」同「意式烤乳猪配薯蓉及蘑菇汁」,两者邪恶得嚟好满足。前者嘅浓香芝士同后者嘅乳猪油香仲未散晒就试甜品「招牌提拉米苏」同「芝士蛋糕配士多啤梨酱」,两者都整到圆形,味道都甜而不腻、各有千秋。饮品就试咗「Smoked Islay Scotch Negroni」同「A's Homemade Lemonade」,埋单 $933 系合理嘅。。。(地址:大坑莲花宫西街11号地舖)@askforalonzo#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #food
(地址:大坑莲花宫西街11号地舖)
@askforalonzo
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am湾仔区 #铜锣湾 #大坑 #AskForAlonzo #铜锣湾探店 #打卡餐厅 #铜锣湾美食 #大坑美食 #香港探店 #香港下午茶 #香脆意大利香草包 #特选意大利冻肉及芝士拼盘 #白酒炒蚬配香辣柠檬白酒高汤及香脆意大利香草包 #卡邦尼意粉配风干猪面颊肉意大利鸡蛋及黑胡椒 #意式烤乳猪配薯蓉及蘑菇汁 #招牌提拉米苏 #芝士蛋糕配士多啤梨酱 #SmokedIslayScotchNegroni #AshomemadeLemonade #1am1404 #1ambackup