2023-09-04
【湾仔区】【Triple O's by White Spot】三年前喺荃湾𠮶间 Triple O's 食个餐,𠮶排适逢系 Halloween 写作大赛,我用我篇用餐体验去参加呢个比赛,不幸赢得冠军。奖品系两个自选汉堡,当时餐厅嘅小编仲走咗入嚟留言,𠮶排我做紧「十八区 Foodie」嘛。之后都喺疫情嘅时间帮衬过几次金钟同湾仔嘅分店,我觉得呢啲有杯好饮奶昔嘅美式快餐店真系要好好珍惜。金钟𠮶间我都记得我写过,不过已经唔记得几时写喇,如果唔系都会尝试拎返出嚟做个对比,唔系盲目咁乱写吖嘛。不过今次我都系食 $66 嘅「原味牛肉汉堡」,毕竟呢个有和牛汉堡扒、生菜、蕃茄、秘制 Triple O 酱汁同热烘面包嘅组合都系佢哋嘅经典菜式嚟。味道上同之前比较,个分别都唔算好大,而今次都有加 $30 升级套餐,食多啲嘢。薯条我加 $13 转「意大利芝士蒜蓉薯条」,个酱系几香几惹味,唔使净系薯条咁寡。嘢饮我加 $24 要「Ovaltine Shake」,即系阿华田奶昔,饮落又几有特色,阿华田独有嘅香味都几出。夹埋 $133,成日食都系咁上下价。。。(地址:湾仔港湾道25号海港中心1楼121号舖)
(地址:湾仔港湾道25号海港中心1楼121号舖)