其实经过呢间餐厅好多次,一路觉得环境几舒服好适合两到四个人坐埋一齐食饭倾计,因为系商业中心,次次见到都见到好多上班族喺度食野,今次终于有机会试。同男朋友衬佢唔系好多人既时间入咗去。一人叫一个套餐,男朋友叫咗个呢度好出名嘅全日早餐,而我就叫左一个芝士黑咖喱和牛汉堡饭同冻柠茶。其实本身自己比较钟意食中餐,因为男朋友想食全日早餐,所以先专程来呢度食,等左大约15分钟左右就开始上菜啦,当初餐牌见到黑咖喱饭,所谓既黑咖喱咖原来系日式咖喱,个咖喱无咩太特别,同一般食到既日式咖喱一样,唔辣偏甜、仲带小小果酸味,加埋芝士几好配白饭,白饭都唔错几香软。反而最惊喜既系个和牛汉堡,食过唔少牛肉汉堡,通常都好够味,但就欠鲜味,感觉好罐头,但佢里个好有牛肉味,唔会鞋口同埋好多肉汁,相当高质既一块牛肉汉堡。成餐饭最失望既系冻柠茶,茶味唔够,始终都系饮茶餐厅既最隐阵。至于女朋友个全日早餐,听佢讲就无咩特别,最贵就其实系黑松露炒蛋度,我都试左小小,整体不过不失,不过作为招牌菜黎讲就有小小失望。

2016-12-23
  • 芝士黑咖喱和牛汉堡饭