2017-04-18
荷里活广场终于开左间韩国烤肉餐厅喇!! 当晚系平日晚8点左右, 经过见到入面已经坐满哂人, 门口仲有唔少人等位, 似乎呢间餐厅几受欢迎, 所以我地唔执输拎筹等位都要一试!呢度除左有主打既烤肉外, 仲有多款免烤韩国熟食提供。虽然入面既九成九食客都系点烤肉, 但朋友话热气, 所以最后决定点熟食罢。店内抽烟算系几好, 唔会烟雾离漫, 而且有好香既烧肉味~ 唔食烤肉, 其实熟食都几多选择, order左几款试试...【自暴自弃速食面】 HK$78以一架玩具车造型送上速食面, 造型很受小朋友欢迎。入面放左好邪恶既芝士速食面、脆皮肠、太阳蛋。呢个为芝士捞面, 芝士酱几杰身, 面质软硬岩岩好, 芝士味唔算好浓, 但入口好creamy【芝士炸鸡】 HK$168当晚最终极邪恶既芝士炸鸡终于出场, 店员先开炉, 以铁铲装住大量既芝士同埋炸鸡, 放上炉面, 之后店员再淋上忌廉, 待铁铲上既芝士热溶后, 就将芝士卷起包住炸鸡, 拉丝效果极为明显!!!每件炸鸡上更有脆皮沾上, 所以炸鸡既脆口度更加高, 厚厚既芝士包住炸鸡, 入口先感觉到芝士既软棉口感, 再食到皮脆内嫩既juicy鸡肉, 炸鸡被芝士包住, 依然食
【自暴自弃速食面】 HK$78
【芝士炸鸡】 HK$168
当晚最终极邪恶既芝士炸鸡终于出场, 店员先开炉, 以铁铲装住大量既芝士同埋炸鸡, 放上炉面, 之后店员再淋上忌廉, 待铁铲上既芝士热溶后, 就将芝士卷起包住 炸鸡, 拉丝效果极为明显!!! 每件 炸鸡上更有脆皮沾上, 所以炸鸡既脆口度更加高, 厚厚既芝士包住炸鸡, 入口先感觉到芝士既软棉口感, 再食到皮脆内嫩既juicy鸡肉, 炸鸡被芝士包住, 依然食到脆口感。
【Cider Special - strawberry】 HK$43
有汽既士多啤梨沙冰, 不过士多啤梨味较淡, 但都算系解渴之选!
【流心墨鱼球】 HK$98
【烧牛肋骨】 HK$88
【大队肠支支】 HK$88
猪肠没有肥油层, 而且很林很入味, 个汁辣辣地几开胃, 而且夹住大豆牙菜、芝麻、香葱既配料一齐食, 更加爽脆香口~
估唔到非主打既韩国熟食味道都咁出众, 而且每碟份量都几大!! 入到黎可以选择一面食烤肉,一面order熟食慢慢食, 选择够哂多, 系一间唔错既韩国餐厅!