2023-06-17
前身为Mamaday嘅呢间楼上餐厅,早前经翻新后改名为ZipZip,装修风格依旧走玩味路线,每个角落都充满美式复古装饰;Menu亦加入全新fusion菜式,菜式名字依然好搞鬼😆见到咁多colourful嘅摆设同海报即刻心情大好🌈🦀有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 ($158)浓郁嘅蟹膏与鲜嫩嘅蟹肉完美融合,再加上蟹籽同意大利扁面嘅口感非常夹😍呢道全蟹嘅意大利扁面,每啖都充满住海鲜风味🌊整体做得几好,唔会整得太干或太湿👍🏻🍳辣架傻猪猪猪颈肉泰式肉碎日本蛋包饭 ($126)结合泰日风味,几新颖🤣猪颈肉口感鲜嫩多汁,泰式肉碎则带有一丝微辣,令整道菜嘅味道更丰富;而日式蛋包饭则软绵绵的,如果只蛋可以整得再流心啲就更好~☕️烧过的肉桂好鬼香 ($58)肉桂嘅香气同咖啡嘅浓郁相得益彰,饮落有一股温暖嘅甘香👍🏻将烧过嘅肉桂浸落咖啡,口感变得更独特,经典咖啡中多咗份新奇嘅感觉,几有特色值得一试!🍦豆浆加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰 ($58)呢杯咁多个豆字嘅饮品🤣将豆腐、豆腐雪糕、芝麻沙冰组合,饮落会有滑嫩嘅豆腐花,几有咬口😋而且味道唔会太甜,几清新~总结:食物依然不错,复古特色仲好打卡able!
🦀有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 ($158)
🍳辣架傻猪猪猪颈肉泰式肉碎日本蛋包饭 ($126)
结合泰日风味,几新颖🤣
☕️烧过的肉桂好鬼香 ($58)
🍦豆浆加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰 ($58)
总结:食物依然不错,复古特色仲好打卡able!