2023-11-22
【珀丽湾Oma’s Kitchen |🏝️小岛浪漫减压随意门🥰🥰🫶🏻】生活压力太大,城市急促嘅步伐有时令人焦虑不安,想放工后轻松下cheer up自己!海滩+夜景+晚餐…….💡我谂到喇!去马湾食饭!就系葵芳新都会广场旁边乘坐专车,25分钟就到,好似随意门方便。葵芳及青衣有巴士,荃湾、中环仲可以乘船到马湾,又可以乘的士前往,行几分钟就到咗珀丽湾。我系葵芳新都会广场上珀丽湾专车,短短二十五分钟左右就去到舒服宁静嘅珀丽湾商场,好有小岛度假感觉,最紧要系望住好靓嘅青马大桥,同辽阔的海滩。食咗咩🇩🇪德国烤猪腿薯蓉+五式香肠拼盘配薯饼德国肠多款式又好食再加埋德国名物烤猪腿,好丰富劲大碟,肠仔口味多总有一款啱你,猪腿由厨师细心地起肉预切件,免却咗切开嘅烦恼,烧得金黄又唔油,猪皮好脆口,超满意,配啤酒最夹👍🏻薯饼喜出望外嘅好食,一条条分明嘅薯仔丝,幼身得嚟好爽口,有冲动想追加!..🇩🇪鱿鱼圈同样炸得金黄出色,外脆香口,鱿鱼烟烟韧韧,点茄汁食食得好开心!..🇩🇪1664 Blanc|Erdinger Weißbier 1664嘅果香,好啱女仔饮。Erdinger小麦黑啤,啤嘅香味出嚟。餐厅有室内室外两大部
食咗咩
🇩🇪德国烤猪腿薯蓉+五式香肠拼盘配薯饼
德国肠多款式又好食再加埋德国名物烤猪腿,好丰富劲大碟,肠仔口味多总有一款啱你,猪腿由厨师细心地起肉预切件,免却咗切开嘅烦恼,烧得金黄又唔油,猪皮好脆口,超满意,配啤酒最夹👍🏻薯饼喜出望外嘅好食,一条条分明嘅薯仔丝,幼身得嚟好爽口,有冲动想追加! .
🇩🇪鱿鱼圈
1664嘅果香,好啱女仔饮。
Erdinger小麦黑啤,啤嘅香味出嚟。
餐厅有室内室外两大部分,我想近距离接触到海滩,所以拣咗户外,其实都系有盖位置嚟,但真系无阻挡地与靓景共晋晚餐。
生活上、工作上我系需要近距离接触受情绪影响嘅人及不同程度嘅SEN学童及学生家长,提供训练及辅导,有机会去也尽力为佢哋平权、发声,甚至向社区人士传递多啲概念,多一份谅解及包容非常重要。
望住大海🌊好似俾到我自己一份鼓励,btw,呢度真系好靓好浪漫呀!期望下次再嚟!
#马湾 #马湾餐厅 #马湾美食 #海景餐厅 #夜景餐厅 #挪亚方舟 #omaskitchen #珀丽湾 #海滩 #行沙滩 #香港