2018-05-31
为庆祝契爷5月生日,我地就订左枱去食饭,订左7点,会 hold 枱 15分钟,职员知道我地有两个小朋友,就比左张大枱我地,希望我地坐得松啲舒服啲,当然必要时都要搭枱。好想介绍埋佢地嘅餐碟,我地5个人唔只碟,5只都唔同公仔,仲配埋唔同嘅英文字,有唔同意思,真系好有心思好正。哩个系是日餐汤,我地叫左3个晚餐,两个选左餐汤,餐汤系蘑菇忌廉汤,啱哂我口味,而且仲要好重菇味!点都要叫一个是日沙律试下嘅,哩款沙律有别于出面嘅沙律,竟然配只炸虾?仲有片橙,食落又真系几 fresh,好似食唔同野有唔同口感。主菜1:温泉蛋烟肉忌廉意大利面,都几多料下,忌廉味适中,唔会话好 creamy,我好怕漏得济。主菜2:黑松露菌蘑菇意大利饭,最钟意系佢有好多款菇系入面,同埋个饭好湿,啲汁好正好夹。主菜3:麻酱挪威三文鱼蕃茄阔仔面,其实我好怕食熟三文鱼,因为怕腥,但今日哩个竟然唔太腥,配搭仲好夹,配埋蕃茄啲汁酸酸地几好味。契妈必叫小食:炸薯条配黑松露沙律酱,其实我女都好钟意食,有边个小朋友抗拒得到薯条嘅魔力。配埋黑松露沙律酱,好好味!另一小食:炸鸡翼配咸蛋黄酱,好香口,不过好漏,但老公好 like,食左3只。饮品:牛
饮品:牛奶拿铁,开头饮系冻,但因为冇冰,饮到尾就变左暖,但ok嘅,跟餐唔洗加钱都饮到。
饮品2:白朱古力菠萝沙冰,开头仲惊好怪,但原来好夹,仲要饮唔停口。而家啲咁嘅天气,饮菠萝饮品绝对冇有错啦!