餐厅: 沙嗲王 (現時點)
资讯:

我对SY说:「我哋今日去食芒亨呀!」, SY答:「芒亨系咩嚟架?」 我:「屠龙呀! 上次Switch试玩, 斩恐龙𠮶只Game呢」我们没有买MONSTER HUNTER, 只是玩免费试玩Ver. 朋友得知我们去食猫饭, 即时问我:「有冇猫车嚟接你呀?」 现场没有猫车, 但有很多不同造型的艾露猫. 还有艾露猫咕臣, 但店员说:「E款咕臣, 系我哋上年做第一次芒亨主题时的限量品, 今次无得卖, 只系Display」 我们首先点了「采集任务!特产大啡菇 :$63」, SY:「哗! 真系咁大个菇㖞」 白咖哩做汁, 有猪扒粒伴饭....其实是一个一柱擎天饭...SY:「好食吖...我以为系忌廉汤, 原来系辣辣地白咖哩, 真系好食」 这个饭不是说笑的, 绝对是有卖相, 而且一点也不差的重点推介. 之后来的一个更加好玩, 配合游戏的「预备狩猎!烧肉调配中!:$72」, 因为有三种配料, 可以任选其一. 这三款配料其实是a.蕃茄, b.黄咖哩, c.蓝咖哩, 即是代表Game入面 a.热肉 b.麻痺肉 c. 睡眠肉. 这款鸡肉中间还插入一支大骨头, 真系模仿成游戏入面的烧肉...SY:「我食咗睡眠肉.

朋友得知我们去食猫饭, 即时问我:「有冇猫车嚟接你呀?」

这款鸡肉中间还插入一支大骨头, 真系模仿成游戏入面的烧肉...SY:「我食咗睡眠肉...我好眼瞓喇」

(阿囝的演戏潜质真的很极品)

甜品: 采集任务!瘴气之谷矿石: $38」虽然, 在游戏中没有真正出现过, 但有齐道具, 大铲小铲的已经很有感觉.

甜品控SY:「我钟意食慕丝呀! 一粒粒D石头食唔食得架?」, 我:「梗系得啦, 系你最钟意食嘅朱古力嚟」

底层是蛋糕的瘴气之谷矿石, 有人一口气KO了大半个...我说:「如果系平安谷嘅甜品, 你又食唔食呢?」(害怕睇平安谷的SY:「唔好讲衰嘢呀!」)

老实说, 还原度如此高, 又有心思, 味道已经是其次, 更何况今次沙嗲王竟然煮出合格以上分数....正!!

回复药 :$ 37 + $10 蜜糖加快回血

2018-02-12