2020-06-20
黑布小巷嘅芋圆绝对系我嘅NO.1之选!!!由佢啱啱开张就开始食,一开头见佢喺街边,环境又唔太好,都冇乜期望,但食物真系超乎我预期咁好食!已经食第三次仲推介咗畀唔少朋友嚟食!第一次嚟食系11月,当时佢新开冇几耐,我都系朋友介绍先嚟食。一试佢嘅芋圆,真系惊为天人好耐冇食过咁真材实料,口感又烟韧嘅芋圆!!!最钟意佢嘅芋头味,芋头味真系好香浓!!!老板娘真系好nice💛(又靓女,把声仲好好听😆)仲走嚟问我哋意见,我哋都有反映紫薯味有少少甜,同埋芋圆份量有啲少,但个糖水底就清咗少少老板娘仲话佢哋啲芋圆都系手工自己搓,每日整到凌晨四点先走人🥺咁有心嘅小店点可以唔支持!然后十二月又走嚟食多咗次,好开心老板娘真系会听人意见,张相都见到糖水底浓咗好多,但又唔会太甜,清清哋又恰到好处💕而芋圆都系好烟韧弹牙!第三次嚟食,试埋佢个花枝丸,落咗佢个麻辣鬼椒粉,真系辣到黐线🤣第一次知道辣到喷火系咩感觉🥵平时都食得辣,但呢个真系食咗一啖就食唔落去,要冷静5分钟先😂辣到嘴唇都肿晒,成个口腔有火喺度烧咁制,即刻饮啖糖水下火先😂慢慢冷静咗再食就冇咁辣,开始食到花枝丸嘅鲜甜味,入面唔会好干身,仲有粒粒墨鱼,非常鲜甜,真材实
花枝丸
慢慢冷静咗再食就冇咁辣,开始食到花枝丸嘅鲜甜味,入面唔会好干身,仲有粒粒墨鱼,非常鲜甜,真材实料!
建议各位唔太食得辣嘅,记得叫佢落少少粉就够🤣
其他朋友听咗我推介都有去食,仲话佢个肉蛋吐司真系好正🤤揾日一定要试吓!
btw佢虽然喺街边,真系小巷边,但都唔会乌糟,成日夜晚去食,都唔会见到有小强老鼠,如果大家唔放心都可以外卖㗎~