豉汁食潮洲菜好多时候啲𩠌都会大大碟,所以起码4个人食先够滋味。有朋友带路嚟食,听讲唔少好评,其中原因就系「大碟抵食、坐得舒服」附加系:「睇波大声有气氛」环境:圆枱为主,大小圆枱都有,位置多,多人可以包房未上到嚟己经见到食够$300蚊𩠌卤水拼盘(4人中分)(超过某数有大份),原本谂住送嘅就唔抱有期望,点知意外地觉得大碟之余外貌又唔错﹗好嚟简单讲吓有咩值得推介:总括,每款小菜都有咁上下份量,而且全部都热辣辣,味道啱啱好,食到潮洲味,唔会咸或淡,仲几快手﹗整体值得一试﹗再讲吓啲小菜:首先系卤水拼盘:分别有鹅肠、鱿鱼、鹅片、红肠、大肠、猪耳、芽菜底,应有尽有﹗而且大肠唔会油腻,话就送㿝,但好有诚意喔﹗炒蚬都系大大碟,平时一般嘅打冷好易拎到出嚟冻晒,但呢间完全唔会,系热架﹗而且唔会好咸,更重要冇咩点食到沙﹗另外就系原本叫咗薯仔牛柳粒,但最尾嚟咗蚝仔粥好大碗﹗睇落都几有光泽样样分明,几开胃﹗啲蚝又真系大大粒﹗每样𩠌都系热辣辣咁上,值得一赞,黑椒著仔牛柳粒都系热辣辣﹗牛柳都弹牙﹗切嘅形状啱啱好,唔会太细粒好孤寒咁。是

环境:圆枱为主,大小圆枱都有,位置多,多人可以包房
未上到嚟己经见到食够$300蚊𩠌卤水拼盘
整体值得一试﹗
,应有尽有﹗而且大肠唔会油腻,话就送㿝,但好有诚意喔﹗

卤水拼盘(中)

﹗而且唔会好咸,更重要冇咩点食到沙

豉汁炒蚬

另外就系原本叫咗薯仔牛柳粒,但最尾嚟咗
黑椒薯仔牛柳粒
蚝仔粥好大碗﹗睇落都几有光泽样样分明,几开胃﹗

蚝仔粥

啲蚝又真系大大粒﹗

,唔会太细粒好孤寒咁。

卤水拼盘(中)
豉汁炒蚬