【简约文青风小众甜品铺🍮】💫香港物价长期高涨📈作为一间新开张既甜品铺 居然仲平过连锁甜品铺头 呢一点值得赞👍🏻𠮶日无意中经过 俾侍应哥哥热情既态度吸引 再加上环境够新净 行整洁简约设计!可能系因为新开业既关系 铺头唔系好多人 所以我同友人坐得好舒服 chill著食 chill著倾计 重点系服务态度好好 侍应哥哥话佢哋整既甜品都系低糖既 所以可以放心食😈💫【法式焦糖炖蛋】$34佢哋既焦糖系即叫即整 虽然个人觉得同出边食到既味道大同小异🤣但友人话系佢食过最好味既焦糖炖蛋🫣仲话焦糖面烧得好脆口 炖蛋非常滑嫩顺口 味道好浓郁之余又唔会太甜 可以值得一试✨【香芒肠粉】$40呢个我大推⭐️大家都知芒果类甜品如果芒果系酸既 会影响成个甜品既味道 又会影响埋心情🥹但系!呢份甜品既芒果好甜!完全食唔出化学味同糖浆!值得赞👍🏻而且肠粉本体好滑溜❤️配埋芒果同芒果酱一齐食一流😋我同友人一下就KO左🤣好味好味!【Oreo木糠布甸】$32邪恶之选~Oreo同木糠布甸一齐食冇可能唔好味吧!而且装甜品既小杯仔好似盆栽咁🎍好得意!难得地呢两样嘢加埋唔会好甜 又唔会令人好滞 一个人已经可以食晒✨钟意食Oreo既朋友唔好错过
【简约文青风小众甜品铺🍮】
【法式焦糖炖蛋】$34

【香芒肠粉】$40

【Oreo木糠布甸】$32
邪恶之选~Oreo同木糠布甸一齐食冇可能唔好味吧!而且装甜品既小杯仔好似盆栽咁🎍好得意!难得地呢两样嘢加埋唔会好甜 又唔会令人好滞 一个人已经可以食晒✨钟意食Oreo既朋友唔好错过啦😙
💫
最后!小店经营不易 加上用心制作 希望大家一齐支持小店!不妨俾有诚意又用心既铺头多啲机会😉

😋:9/10
性价比:9.5/10
回头指数:9/10

📍无尝
筲箕湾筲箕湾东大街42-52号金来大厦地下E号舖
营业时间:15:00-00:00

#甜品 #甜品控 #芒果 #芒果爱好者 #焦糖布甸 #oreo #木糠布甸 #芒果肠粉 #筲箕湾美食 #东大街 #东大街甜品 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日记 #筲箕湾 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hongkong