呢间米芝莲餐厅隐没于西环的小街之中, 我同大少完全系靠佢喺Openrice完胜嘅纪录先咁易search到佢。但其实距离地铁站的路程只系几分钟我对于印度菜嘅记忆只停留于重庆大厦:嘈杂乱、服务卫生十分麻麻而呢度系刚刚相反!静、干净、侍应都是印度人但有礼主餐牌有中文的,唔使担心第一味小食:pani puri ($60)印度街头小食外脆, 入面装住啲类似薯仔粒同豆, 同埋脆口嘅粒粒食嘅时候要倒埋壶入面嘅酱汁一齐食, 个汁酸酸甜甜的, 倒咗好味啲非常精致同特别再嚟嘅系铁板烤羊肉卷 ($98 )惊喜!摆得靓靓之余羊肉入面仲keep住juicy架!!配合淡淡香料的味道~推介!烤饼 (蒜蓉味) $26好香, 热烘烘的新鲜上枱咬有蒜蓉的位置劲正 Chicken Korma 被男友形容为神之咖哩讲真,$88嚟讲, 个份量系俾想像中少嘅但以味道计绝对值得入口非常creamy, 辣度轻微, 食得出捞咗唔同香料,香到不得了. 用嚟送个烤饼系一流之选饮品嗌咗mango Lassi($48 ) 同 rose milk Lassi ($48)前者有超浓芒果味, 后者的玫瑰味都属于浓的.整体感觉良好系会再回头的食店.
呢间米芝莲餐厅隐没于西环的小街之中,

但其实距离地铁站的路程只系几分钟
我对于印度菜嘅记忆只停留于重庆大厦:

嘈杂乱、服务卫生十分麻麻

而呢度系刚刚相反!

静、干净、侍应都是印度人但有礼

主餐牌有中文的,唔使担心

第一味小食:pani puri ($60)
印度街头小食

外脆, 入面装住啲类似薯仔粒同豆, 同埋脆口嘅粒粒

食嘅时候要倒埋壶入面嘅酱汁一齐食,

个汁酸酸甜甜的, 倒咗好味啲

非常精致同特别

再嚟嘅系铁板烤羊肉卷 ($98 )
惊喜!摆得靓靓之余

羊肉入面仲keep住juicy架!!

配合淡淡香料的味道~推介!

烤饼 (蒜蓉味) $26

好香, 热烘烘的新鲜上枱

咬有蒜蓉的位置劲正

Chicken Korma

被男友形容为神之咖哩

讲真,$88嚟讲, 个份量系俾想像中少嘅

但以味道计绝对值得

入口非常creamy, 辣度轻微, 食得出捞咗唔同香料,

香到不得了.

用嚟送个烤饼系一流之选

前者有超浓芒果味,

后者的玫瑰味都属于浓的.
整体感觉良好
系会再回头的食店.

• 烤饼
  • Chicken Korma