2022-12-26
【粉色打卡咖啡店💖 抵食高質二人餐!選擇多元化!】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●◐———👯♀️ 掂過碌蔗二人餐|$398前菜有巴馬火腿沙律🥗+水牛城雞翼🐔 份量都比想像中多!沙律大大份,除咗生菜亦有青瓜同車厘茄,夠晒refreshing!若果換做黑醋汁會更合心意(嘻)雞翼冇諗過有成6件‼️ 肉質都幾嫩滑;醬汁方面BB辣度比較大眾化👍🏻 微微帶甜幾滋味,唔錯✨第一道主菜可揀牛/豬,揀咗美國安格斯肉眼🐮 叫5成熟真係剛剛好🙌🏻 脂肪集中喺邊邊位,咬落油脂四溢,好邪惡✨ 主要部分好juicy又腍身,牛味好濃郁,一定滿足到牛魔王😈❤️ 肉眼本身都夠味,個人認為唔需要再點鹽食,如果唔係會過咸🙌🏻 薯條係闊身、帶薯仔綿密口感同濕濕感,唔係乾身香脆嗰款,食落比較飽腹✨第二道主菜可揀意粉/意大利飯,揀咗南瓜帶子意大利飯🎃 南瓜味好出眾,不失所望🤍 唔重忌廉/奶油味,食落冇膩感,大愛🙌🏻✨ 帶子煎到表面可口內裡嫩口,亦保持到水份,唔錯!加埋三文魚嘅煙薰味味道好有層次感,整體亦幾清新🌱🧊 Iced Tiramisu Latte|$35見到個名已經好吸引!上檯時直情可以用「吸睛」形容😻 先品嚐一啖lat
推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●◐
———
見到個名已經好吸引!上檯時直情可以用「吸睛」形容😻 先品嚐一啖latte,再食一啖面頭嘅ladyfinger cookie,成件事出晒嚟🙌🏻 Latte底雖然冇得揀甜度,但入口唔太甜!覺得可可同咖啡醇香再多啲啲就perfect池✨
雖然已經好飽,但講到甜品梗係有第二個胃😻 Croffle底嘅Croissant比較重咸香但唔夠牛油味,單食有啲失色~ 烘到好香脆可口,加埋ladyfinger cookie就脆上加脆,幾正‼️✨ 口感層次比較單一,confuse咗喺味道方面,不過覺得可可同咖啡味始終比較缺乏,比較重奶油味,少少失望~