2020-11-15
其实除咗做运动,饮食方面亦都要一大重要课题,所以晚餐决定养下生!今日经过红磡,大约8点半,见到有间都算新开而且门面光猛,标榜养生嘅面食铺头就胆粗粗决定入去试下!店员见我哋生面口,好似第一次嚟,亦都主动行埋嚟同我哋介绍呢间面食嘅主打招牌菜!经过一轮嘅介绍之后,面食方面,我哋决定叫「虫草花胶鸡汤阳春面」「海鲜龙虾汤阳春面」;小食就拣咗「黄金鸡翼」!最后,当然唔少得饮品,我哋拣咗「罗汉果茶」及「蜂蜜金吉」,「罗汉果茶」有好重罗汉果味,唔太甜,且有回甘!但「蜂蜜金吉」就金吉味偏少,且偏甜,有种愈饮愈口干嘅感觉。好满足嘅一晚!经过红磡嘅你不妨试试呢间米线!试过一次就睇得出老板系有心经营!「虫草花胶鸡汤阳春面」三旧大大块花胶、嫩滑鸡件、浓味鸡汤,抵食!强烈建议选择吸汤嘅面!「海鲜龙虾汤阳春面」饮得个汤系用海鲜淆出嚟,汤味唔算太浓、质地唔算太稠,味道正常,都系强烈建议选择吸汤嘅面!「黄金鸡翼」足料黄金鸡翼,鸡翼外皮有大量咸蛋黄,味道够而且唔太咸,呢个价超值!
虫草花胶鸡汤阳春面
海鲜龙虾汤阳春面