2015-11-22
朋友相约在兰桂坊开饭,唔系谂住之后再夜浦下嘛?原来系去兰桂坊一条小巷到,以前返学放学日日行过都冇发现原来呢条巷咁多泰国菜食来到鸿运泰国美食开餐~今日天气凉凉地,系巷到用餐其实都几有地道风味落雨都唔怕,因为佢地有个防雨水系统系几间铺既雨挡连埋唔好讲咁多!紧系黎返个椰青先啦喂 够哂清甜同解渴一晚一杯当然唔够饮,最后都叫左杯酒精饮品 食泰国野又点少得生虾呀!连续叫左2盘,虾够弹牙都几大只下,略嫌汁唔够辣串烧都系我最爱!牛、猪、鸡齐齐上推荐牛同猪,牛就一定实无死最稳阵嫁啦,无谂到猪咬落又好弹牙好腍唔会好硬鸡就反而冇咁出色,猪反而好食d~ 呢个原只秘制鲜鱿冻食不得了!加埋日式既豉油同wasabii够哂过瘾e….我唔系食紧泰国野嫁咩,点解变左食日本野咁既 呢碟辣椒羔炒蚬又系我好钟意食既野~炒蚬已经非常吸引蚬够大只又辣得惹味,大家都抢住食~好快就夹哂d肉lu~青咖喱海龙皇配油松饼青咖喱非常香又惹味,我其实系钟意食个饼多过浸住个酱汁,所以都系hi一下就放入口 油酥饼脆口之余唔会好油,我足足食左两块唔洗再食任何饭类都已经饱哂仲有水烟食tim! HKD198都唔贵丫~同一个地方食完晚饭,就立即可以嗌酒同水
朋友相约在兰桂坊开饭,唔系谂住之后再夜浦下嘛?
来到鸿运泰国美食开餐~
落雨都唔怕,因为佢地有个防雨水系统系几间铺既雨挡连埋
一晚一杯当然唔够饮,最后都叫左杯酒精饮品
食泰国野又点少得生虾呀!连续叫左2盘,
虾够弹牙都几大只下,略嫌汁唔够辣
鸡就反而冇咁出色,猪反而好食d~
e….我唔系食紧泰国野嫁咩,点解变左食日本野咁既
呢碟辣椒羔炒蚬又系我好钟意食既野~炒蚬已经非常吸引
蚬够大只又辣得惹味,大家都抢住食~好快就夹哂d肉lu~
同一个地方食完晚饭,就立即可以嗌酒同水烟唔洗转场,边到揾呀~~
当然食物质素都非常唔错,单食小菜都已经饱过食饭~~