2023-02-02
👑皇牌一人份系列 $78鲈鱼老坛酸菜汤 (唔辣)豆卜 + 金针菇手打薯粉🫕花胶浓汤鸡煲 配米线 $80❄️红豆冰 $12💟利宾纳梳打特饮 $12🔸呢间酸菜鱼店嘅特色系自由度高,每个环节都有得自选😙皇牌一人系列入面,首先你就可以拣要咩肉,食酸菜鱼就最热门系鲈鱼,因为最鲜甜😍但如果追求口感爽度,可以拣鲷鱼👍🏻~另外你唔想食鱼,其实都有牛肉呀,墨鱼等等拣😄🔸之后到咗拣汤,佢有几款唔同嘅酸菜汤,我就拣咗唔辣果款,酸味好足😋另外仲有一啲直情唔系酸菜汤嘅选择,例如要个辣汤,可以直接变身水煮鱼🌶️🔸配菜可以拣两款,除咗我拣嘅豆卜 + 金针菇,仲有黑耳呀,豆腐,豆腐皮等等等等。最后就系薯粉,米线,白饭三拣一!🔸花胶浓汤鸡煲好有惊喜,估唔到唔系专门做呢样菜式嘅餐厅都做得唔错😋~个汤够晒浓香,唯一系偏油,但都可以比到80分👍🏻之前都有讲过有时食啲鸡汤米线遇到嘅问题系汤出色,但鸡件唔掂。但呢间啲鸡肉一样保持到嫰滑,份量都多,非常满意😙
鲈鱼
老坛酸菜汤 (唔辣)
豆卜 + 金针菇
手打薯粉