约埋两位姨姨带小小猪去食半自助餐,就系咁依只小小猪又嚟问题少年上身,由出门口就问到去目的地「咩系半自助晚餐?」。哈哈哈...唔好问咁多,总之有得食大餐就得啦~Marbling系铜锣湾Fashion Work入面,整体上气氛都好好,有一种舒服闲适嘅感觉,仲可以选择室内或室外座位添~ 不过...我依啲怕热之人就当然系拣室内(有冷气食得更加舒服嘛),职员都好细心,见到同行有小朋友,所以佢就安排左梳化位置,咁小小猪就可以舒舒服服食饱饱啦~一嚟到小小猪就急不及待想知有咩好食,半自助餐就即系任食前菜、沙律及甜品,然后就自选主菜同埋饮品,第一次接触嘅小小猪话好新奇,佢仲话唔理咁多,有得自己出去拎食物都已经够佢开心~ 前菜都好有好多种类,有好多款嘅唔同嘅沙律之外,仲有风干火腿、烟三文鱼、冻虾同埋青口~ 仲有五款芝士任食添~ 小小猪就开心密密食,佢真系来来回回都行左好几次,真系唔洗食主菜都饱晒啦~ 我都唔理咁多,先嚟开大餐先~ 先嚟一杯蘑菇汤,虽然就细杯左少少,不过都几好饮,入口好重蘑菇香而唔会感到好腻~ 我同小小猪嘅烤英国猪柳扒 - 佢个猪柳都几嫩滑,配埋苹果蓉同埋个焦糖

仲有五款芝士任食添~

我都唔理咁多,先嚟开大餐先~

我同小小猪嘅烤英国猪柳扒 - 佢个猪柳都几嫩滑,配埋苹果蓉同埋个焦糖洋葱酱都真系好够味。不得不提那个焗薯蓉,真系好入味,小小猪仲同我抢食添~

Daddy嘅精选烧烤拼盘 - 牛扒同羊扒嘅肉味都好浓又够腍,煎带子同埋大虾又够惹味~

表姨嘅芝士焗龙虾带子配特级牛柳 - 龙虾面酿满芝士,单看卖相已经好吸引。龙虾肉肉质弹牙,入口又充满芝士。牛柳又系厚切,充满肉汁又够腍身~

姨姨嘅熟成黑安格斯特级肉眼 - 大大块肉眼好吸引,而且又充满丰富肉汁仲好够腍身呀~

明明说好的我同小小猪一人一半,到最后依只为食猪差唔多将一份餐食晒呀~

食饱饱正餐又嚟甜品时间,蛋糕、忌廉泡芙、北海道牛奶布丁同埋生果都有,而且职员都回得好快,所以想食边款都一定可以试到啦~

小小猪话个北海道牛奶布丁就最好食(咁我都觉得好味),奶味香浓得嚟又滑滑,而且又唔甜,所以食两杯都唔会好过分呀....哈哈哈~

最后嚟埋杯餐饮,咁就真系够晒完美啦~

整体嚟讲,今次依个半自助晚餐嘅质素都唔错,食物都真系几够味(小小猪直头话有100分添)。另外都一定要提下职员哥哥嘅服务态度真系好好,除左成日帮我地斟水同换碟之外,见小小猪在场都会主动问要唔要饮暖水,真系系贴心呀!
用餐优惠
试食活动